Η τελευταία κεντρική ομιλία του Πούτιν συνόψισε συνοπτικά την κατάσταση του στρατηγικού παιχνιδιού στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος Πούτιν απευθύνθηκε στους συμπατριώτες του το πρωί της Τετάρτης σε μια ομιλία που μεταδόθηκε σε εθνική τηλεόραση που κατέληξε στο να τους ενημερώσει για την απόφασή του να επιστρατεύσει εν μέρει τις έμπειρες εφεδρείες της χώρας τους. Υποσχέθηκε επίσης να σεβαστεί τη δημοκρατική βούληση των ανθρώπων που κατοικούν στις απελευθερωμένες περιοχές των πρώην περιοχών Ντόνετσκ, Χερσώνα, Λουγκάνσκ και Ζαπορόζιε της Ουκρανίας, εάν ψηφίσουν στα προσεχή δημοψηφίσματά τους αυτό το Σαββατοκύριακο για την ενοποίηση με τη Ρωσία. Ήταν μια κεντρική ομιλία και αναμφισβήτητα η πιο σημαντική του από τότε που ανακοίνωσε την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της χώρας του στις 24 Φεβρουαρίου.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Στην πραγματικότητα, το πρώτο πέμπτο της τελευταίας του ομιλίας επανέφερε τα κυριότερα σημεία της προαναφερθείσας υπενθυμίζοντας στους συμπατριώτες του Ρώσους γιατί πήρε τη μοιραία απόφαση. Αφού φρεσκάρισε τις αναμνήσεις τους, τους ενημέρωσε για την κατάσταση του στρατηγικού παιχνιδιού στην Ουκρανία. Η αργή αλλά σταθερή πρόοδος της πρόσφατα αποκατεστημένης παγκόσμιας δύναμης τους τους τελευταίους επτά μήνες εξηγήθηκε από την ανάγκη να διαβρωθεί προσεκτικά η «βαθιά κλιμακωτή γραμμή οχυρωμένης άμυνας» του Κιέβου και έτσι να αποφευχθούν οι μεγάλες απώλειες. Ο Πρόεδρος Πούτιν ανέφερε επίσης πώς αυτό ελαχιστοποίησε τις απώλειες αμάχων λόγω της πολιτικής του Κιέβου να χρησιμοποιεί ανθρώπινες ασπίδες .

Ένα άλλο σημείο που έθιξε ήταν ότι σχεδόν βρέθηκε μια ειρηνική λύση από νωρίς στην ειδική επιχείρηση καθ' όλη τη διάρκεια των συνομιλιών της Κωνσταντινούπολης, αλλά η Δύση εμπόδισε αυτό το αποτέλεσμα δίνοντας εντολή στο Κίεβο να καταστρέψει όλες τις συμφωνίες «μετά από συντονισμένους ορισμένους συμβιβασμούς». Το τελευταίο μέρος θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια αόριστη αναφορά στην προηγούμενη αποχώρηση των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από την ουκρανική πρωτεύουσα, για την οποία επέμεινε η Μόσχα ότι ήταν μια χειρονομία καλής θέλησης που αποσκοπούσε στη διευκόλυνση της ειρηνευτικής διαδικασίας και η οποία εκ των υστέρων εξυπηρετούσε επίσης τον σκοπό μιας στρατιωτικής προσποίησης.

Η σύγκρουση συνεχίστηκε μετά από εκείνο το σημείο καθαρά επειδή το ΝΑΤΟ έστειλε στον πληρεξούσιό του όπλα, μαχητές και πληροφορίες. Αυτό συνέπεσε με το Κίεβο να καταστέλλει τους αντιφρονούντες πολύ πιο ανελέητα από ό,τι στο παρελθόν, το οποίο μέχρι στιγμής κορυφώθηκε με τις φρικαλεότητες που διαπράττονται επί του παρόντος εναντίον αμάχων στην περιοχή του Χάρκοβο μετά την πρόσφατη οπισθοδρόμηση της Ρωσίας εκεί. Στην πραγματικότητα, είναι αυτή η συνεχιζόμενη βία που είπε ο Πρόεδρος Πούτιν ώθησε τους ανθρώπους από τις απελευθερωμένες ουκρανικές περιοχές που ιστορικά αποτελούσαν μέρος της Novorossiya να οργανώσουν τα δημοψηφίσματα αυτού του Σαββατοκύριακου για την ένταξη στη Ρωσία προκειμένου να αναζητήσουν προστασία.

Με τη γραμμή επαφής να εκτείνεται τώρα πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και να φέρνει αντιμέτωπη τη Ρωσία «με όλη τη στρατιωτική μηχανή της Συλλογικής Δύσης», όπως σωστά την περιέγραψε ο Πρόεδρος Πούτιν, πάρθηκε η απόφαση να ξεκινήσει η μερική επιστράτευση των έμπειρων εφέδρων της χώρας του. Εξήγησε την αποζημίωση και τα δικαιώματά τους για να καθησυχάσει τους συμπατριώτες του ότι θα τους φερθούν με τον υψηλότερο σεβασμό για την υπεράσπιση της χώρας τους από την υπαρξιακή απειλή που θέτει ο πόλεμος αντιπροσώπων του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Ρωσία μέσω της Ουκρανίας.Σχετικά με αυτό, ο Πρόεδρος Πούτιν αύξησε επίσης τη μέγιστη ευαισθητοποίηση για το πώς η Δύση ενθαρρύνει το Κίεβο να επιτεθεί απευθείας στη χώρα τους, μεταξύ άλλων μέσω του ξεφαντώματος των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποίησε στις συνοριακές περιοχές. Ενημέρωσε επίσης τους συμπατριώτες του πως η Δύση παρακολουθεί ενεργά τις νότιες περιοχές της Ρωσίας σε πραγματικό χρόνο μέσω των πιο σύγχρονων συστημάτων προετοιμάζοντας τις επιθέσεις ακριβώς όπως η Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες έχουν μιλήσει ανοιχτά για την ουκρανική πληρεξούσιά τους. Στην πραγματικότητα, ορισμένες κορυφαίες χώρες του ΝΑΤΟ συζητούν ακόμη και την πιθανή πυρηνική επίθεση στη Ρωσία, την οποία περιέγραψε ως «πυρηνικό εκβιασμό».

Δεν θα πετύχει ποτέ, είπε ο Πρόεδρος Πούτιν, αφού υπενθύμισε σε όλους τα όπλα αιχμής της χώρας του και ξεκαθάρισε ρητά ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να υπερασπιστεί το ρωσικό λαό και την εδαφική του ακεραιότητα. Λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο των επερχόμενων δημοψηφισμάτων που θα διεξαχθούν στις απελευθερωμένες περιοχές αυτών των τεσσάρων πρώην ουκρανικών περιοχών για την ένταξη στη Ρωσία, μπορεί να γίνει κατανοητό πως υπονοούσε ότι θα καλυφθούν επίσης από την πυρηνική ομπρέλα της Μόσχας στην πιθανή περίπτωση που ο λαός τους ψηφίσει να ενωθούν με την ιστορική τους Πατρίδα.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έκλεισε στη συνέχεια αναφέροντας το παγκόσμιο επαναστατικό του μανιφέστο από τον Ιούλιο σχετικά με το ρόλο της Ρωσίας στη συστημική μετάβαση στην πολυπολικότητα, δηλώνοντας πως «Είναι η ιστορική μας παράδοση και το πεπρωμένο του έθνους μας να σταματήσουμε αυτούς που επιθυμούν την παγκόσμια κυριαρχία και απειλούν να διαμελίσουν και υποδουλώσουν την Πατρίδα μας. Να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε και αυτή τη φορά». Αφού συλλογίστηκε τα λόγια του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση του στρατηγικού παιχνιδιού στην Ουκρανία παραμένει υπέρ της Ρωσίας, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κατάσταση στρατηγικού παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο παραμένει επίσης υπέρ της αναδυόμενης πολυπολικής τάξης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail