Στη Γερμανία παραδέχτηκαν ότι δεν μπορούν να αρνηθούν το φυσικό αέριο από τη Ρωσία

InspiredImages / pixabay
Freepen.gr -
Η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει πλήρως χωρίς αέριο από τη Ρωσία, επομένως είναι απαραίτητο να ξαναρχίσει η οικονομική συνεργασία μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σαξωνίας Michael Kretschmer σε συνέντευξή του στο waz.de του ομίλου Funke.

"Βλέπουμε τώρα ότι δεν μπορούμε να αρνηθούμε το ρωσικό αέριο. Οι κυρώσεις μας προκάλεσαν επίσης την κατάσταση του ελλείμματος. Πρέπει να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τερματίσουμε την ουκρανική σύγκρουση και μετά να ξαναρχίσουμε την οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία. Τα όπλα πρέπει να φιμωθούν. Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να δράσει για να επιλυθεί η σύγκρουση μέσω της διπλωματίας», είπε ο πολιτικός.

Πρόσθεσε πως η τρέχουσα πολιτική πορεία της Γερμανίας μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, το Βερολίνο δεν θα μπορεί να αγοράσει ξανά αέριο από τη Μόσχα.

«Στόχος μας θα πρέπει να είναι να αγοράσουμε ξανά φυσικό αέριο από τη Ρωσία», κατέληξε ο Kretschmer.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail