Ο Ζελένσκι «σοκαρισμένος» από την άρνηση του Ισραήλ να δώσει στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky εκπλήσσεται από την άρνηση του Ισραήλ να παράσχει στην Ουκρανία συστήματα αεράμυνας, τονίζοντας ότι το Τελ Αβίβ δεν παρείχε ποτέ όπλα στην Ουκρανία για να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος σε συνέντευξή του σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρει το Ukrinform.

"Δεν ξέρω τι συνέβη με το κράτος του Ισραήλ. Είμαι σοκαρισμένος, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούσαν να μας στείλουν την αεράμυνα... Το Ισραήλ δεν μας έδωσε τίποτα όσον αφορά τα όπλα. [...] Καταλαβαίνω, έχουν μια δύσκολη κατάσταση σχετικά με τη Συρία και τη Ρωσία, αλλά κάλεσα δύο ηγέτες, δύο πρωθυπουργούς του Ισραήλ και τους ζήτησα να μας δώσουν συστήματα αεράμυνας και είπαν ότι υπερασπίζονται τα δικά τους εδάφη», σημείωσε ο Zelensky.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, το Ισραήλ έχει σφραγίσει συμβόλαια με ορισμένα αραβικά έθνη για την προμήθεια «όπλων αεράμυνας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail