Οι ΗΠΑ ανοιχτά εμπλεκόμενο μέρος στη σύγκρουση της Ουκρανίας – Ρωσία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ Anatoly Antonov - ΑFΡ / Justin SuΙΙivan
Freepen.gr - Είναι λόγος για «βαθιά ανησυχία» ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καμαρώνει ανοιχτά» πως οι επιτυχίες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης επιτεύχθηκαν με την άμεση εμπλοκή του Πενταγώνου, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι δηλώσεις της Ουάσιγκτον ότι οι ΗΠΑ δεν είναι μέρος στη σύγκρουση ακούγονται απολύτως γελοίες και αβάσιμες», δήλωσε ο Αντόνοφ στο RIA Novosti. «Γεγονότα και συνεντεύξεις πρώην και νυν πολιτικών και στρατηγών δείχνουν το αντίθετο».

«Τα βίντεο που προβάλλονται αυτή την στιγμή στα δυτικά κανάλια δείχνουν ξεκάθαρα ότι στρατιώτες και αξιωματικοί που μιλούν άπταιστα αγγλικά, πολλοί με έντονη βρετανική και αμερικανική προφορά, πολεμούν εναντίον μας», πρόσθεσε ο πρεσβευτής.

Οι ΗΠΑ έχουν κάνει τα πάντα για να μετατρέψουν την Ουκρανία σε χωματερή για τα απαρχαιωμένα όπλα της, αλλά και πεδίο δοκιμών για νέο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, είπε ο Αντόνοφ, επισημαίνοντας την ακόρεστη όρεξη του αμερικανικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος για κέρδη. 



Σύμφωνα με την παραδοχή του ίδιου του Πενταγώνου, οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην Ουκρανία «περισσότερα από 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια» από το 2014 και άλλα 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Φεβρουάριο.

Οι θαμώνες του Κιέβου «διψούν για εξουσία και χρήμα» και δεν ενδιαφέρονται για ειρηνικές λύσεις, είπε ο Αντόνοφ. Στη Δύση γίνεται ελάχιστη έως καθόλου συζήτηση για διαπραγματεύσεις, μόνο για αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

«Ο κύριος στόχος τους είναι να νικήσουν τη Ρωσία με κάθε μέσο και στη συνέχεια να την αποτρέψουν από το να παίξει βασικό ρόλο στη διεθνή σκηνή. Και αν είναι δυνατόν, να την σπάσουν σε κομμάτια», είπε ο πρέσβης. «Δε θα σταματήσουν να πιέζουν την Ουκρανία προς περαιτέρω αυτοκτονικές περιπέτειες, όπως οι "επιθέσεις" που ήταν καταδικασμένες από την αρχή».

* πληροφορίες RT.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail