Η Ινδία παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας κι εξωτερικής πολιτικής στην αδίστακτη Γερμανία

Η Γερμανία θεωρείται συχνά ως ένα από τα κορυφαία παραδείγματα δημοκρατίας, ωστόσο η Ινδία μόλις απέδειξε ότι η εξωτερική της πολιτική είναι πολύ πιο δημοκρατική από εκείνη της δυτικοευρωπαϊκής χώρας. Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Baerbock δυσφήμησε κατάφωρα ολόκληρη τη βάση της Δυτικής Δημοκρατίας στα τέλη Αυγούστου, αφού επέμεινε δημόσια ότι θα τηρήσει τις οικονομικά αντιπαραγωγικές αντιρωσικές κυρώσεις της κυβέρνησής της, παρά το γεγονός ότι προέβλεψε πως θα προκαλέσουν μαζικές αναταραχές λόγω των απότομων τιμών της ενέργειας. 

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Η Indian Petroleum Hardeep Singh Puri, αντίθετα, απλώς επέμεινε ότι η κυβέρνησή της θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο με έκπτωση από τη Ρωσία ακριβώς για να προλάβει τυχόν αυξήσεις τιμών που θα μπορούσαν να βλάψουν τα συμφέροντα του λαού της Ινδίας.

Αυτή η οπτική μπορεί να είναι εκπληκτική για τους περιστασιακούς καταναλωτές ειδήσεων από τη Δύση, οι οποίοι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου από τα Mainstream Media (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ώστε να πιστεύουν λανθασμένα ότι το Golden Billion στο οποίο ζουν έχει το πιο δημοκρατικό σύστημα που δημιουργήθηκε ποτέ από την ανθρωπότητα. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι πως αυτός ο παρακμάζων μονοπολικός πολιτισμός ολισθαίνει γρήγορα στο δεσποτισμό καθώς η ελίτ του αψηφά ανοιχτά τη βούληση του λαού τους από απελπισία να προωθήσει τα συμφέροντα της τάξης τους εις βάρος των υπηκόων τους. Στο πλαίσιο των αντιρωσικών κυρώσεων, αυτά τα πρόσωπα πρέπει να παραμείνουν πιστά στον Αμερικανό προστάτη τους που είναι υπεύθυνος για την άνοδό τους στην εξουσία. Η αντιπαράθεση θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, τις οποίες λίγοι θέλουν να ρισκάρουν.

Η κατάσταση της Ινδίας είναι εντελώς διαφορετική με περισσότερους από έναν τρόπους. 

Πρώτον, οι ηγέτες της ανεβαίνουν στην εξουσία μέσω εκλογών που δεν επηρεάζονται από τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ MSM όπως η Δύση. 

Δεύτερον, αυτό σημαίνει πως δεν έχουν καμία υποχρέωση να θυσιάσουν τα αντικειμενικά εθνικά τους συμφέροντα για χάρη αυτής της χώρας. 

Τρίτον, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δίνουν επομένως προτεραιότητα στην προώθηση των προαναφερθέντων συμφερόντων. 

Τέταρτον, αυτό λαμβάνει τη μορφή στο εξεταζόμενο πλαίσιο αψήφισης αυτής της φθίνουσας πίεσης του ηγεμόνα να πλήξει με κυρώσεις τη Ρωσία. 

Και πέμπτον, συνεχίζοντας την αγορά πετρελαίου με έκπτωση με τη σειρά της τους βοηθά να διαχειριστούν τον πληθωρισμό στο εσωτερικό τους και έτσι να εξασφαλίσουν συγκριτικά πιο σταθερό βιοτικό επίπεδο για τους περίπου 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους της.



Αν και το εθνικό μοντέλο δημοκρατίας καμίας χώρας δεν είναι τέλειο, είναι αναμφισβήτητα η περίπτωση που η εξωτερική πολιτική της Ινδίας είναι πολύ πιο δημοκρατική από τη Γερμανία, επειδή η πρώτη ανταποκρίνεται ρητά στις οικονομικές ανάγκες του λαού της, ενώ η δεύτερη έρχεται ρητά εναντίον τους. Αυτή η παρατήρηση ευθυγραμμίζεται με την παγκόσμια συστημική μετάβαση στην πολυπολικότητα, όπου το κέντρο βάρους στον κόσμο μετατοπίζεται σταδιακά από το Golden Billion της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Νότο υπό την ηγεσία των BRICS, μέρος του οποίου αποτελεί η Ινδία. 

Κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ οι περισσότεροι Δυτικοί εξακολουθούν να θεωρούν εσφαλμένα τους εαυτούς τους δημοκρατικούς και τους Ασιάτες δεσποτικούς, ένας αυξανόμενος αριθμός από αυτούς συνειδητοποιεί τώρα με τρόμο ότι στην πραγματικότητα ισχύει το αντίστροφο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail