Ο χρόνος τρέχει: Οι ΗΠΑ θα ξεχάσουν την Ουκρανία πολύ σύντομα

Ο Volodymyr Zelensky έχει λίγους μήνες ακόμα για να απολαύσει την άνευ όρων υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να νικήσει τη Ρωσία, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο CNN.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναλαμβάνουν το προβάδισμα όσον αφορά την υποστήριξη προς την Ουκρανία. Χωρίς τις ΗΠΑ, δε θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στη γη μας. Το γνωρίζω αυτό", είπε.

Εν τω μεταξύ, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για το καθεστώς του Κιέβου να συνεργαστεί με τους Ρεπουμπλικάνους εάν κερδίσουν τις επερχόμενες εκλογές για το Κογκρέσο το Νοέμβριο και πάρουν την πλειοψηφία και στις δύο βουλές.

Οι γερουσιαστές του GOP είναι ήδη απρόθυμοι να διαθέσουν επιπλέον 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ανάγκες του Κιέβου. Θέλουν να μάθουν πρώτα πώς ξοδεύτηκαν τα προηγούμενα πακέτα.

Πηγαίνει περίπου 43 δισεκατομμύρια δολάρια — το 75 τοις εκατό του ποσού που το Κογκρέσο διέθεσε στην κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν στις αρχές του έτους.

Υποτίθεται ότι 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια από τη νέα δόση θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά όπλων από το Πεντάγωνο, άλλα 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για επείγοντα έξοδα στον προϋπολογισμό της Ουκρανίας και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να δαπανηθούν για στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να διερευνήσουν τις υποθέσεις του Μπάιντεν στην Ουκρανία

Έχοντας κερδίσει την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, οι Ρεπουμπλικάνοι θα ξεκινήσουν αμέσως τη διερεύνηση των παραπτωμάτων του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων των ουκρανικών, προκειμένου να τον κατηγορήσουν.



Για παράδειγμα, θα θέλουν να μάθουν πώς ο Μπάιντεν διευκόλυνε το εμπόριο αμερικανικών όπλων στις «μαύρες αγορές» της Ανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή του Πενταγώνου Sean O'Donnell, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ξεπουλούν όχι μόνο φορητά όπλα, αλλά και αντιαεροπορικά και αντιαρματικά συστήματα και επιθετικά drones.

Επιπλέον, μόνο το ένα τοις εκατό των Αμερικανών θεωρεί σημαντική τη βοήθεια προς την Ουκρανία. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν έτσι όλες τις πιθανότητες να κερδίσουν την υποστήριξη του ευρύτερου κοινού σε αυτό το σημείο.

Ο Λευκός Οίκος βιάζεται να λάβει τη συναίνεση του Κογκρέσου για τη διάθεση όπλων στο Κίεβο για ένα χρόνο νωρίτερα για να εξασφαλίσει προμήθειες όπλων ακόμη και στο πλαίσιο πιθανών ερευνών για τα παραπτώματα της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Περιττό να αναφέρουμε πως οι Ρεπουμπλικάνοι περιφρονούν τη Ρωσία. Όλα τα παραπάνω έρχονται ως θέμα αρχής διακομματικών αναμετρήσεων.

Το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ καταρρέει

Δεν είναι τυχαίο πως ο Μπάιντεν αποκάλεσε πρόσφατα τους Ρεπουμπλικάνους ημιφασίστες. Αναζητά έναν εσωτερικό εχθρό απέναντι στους Τραμπιστές για να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του σε αυτό το έδαφος.

Στην ομιλία του στις 2 Σεπτεμβρίου, ο Τζο Μπάιντεν κήρυξε de facto τον πόλεμο στους Τραμπιστές και τους υποστηρικτές τους υπό τα συνθήματα της ανάγκης υπεράσπισης της δημοκρατίας. Με αυτόν τον τρόπο, ο Μπάιντεν επιτάχυνε την παρακμή του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ.

Η απάντηση από τον Ντόναλντ Τραμπ θα περιπλέξει πολύ την ύπαρξη του Δημοκρατικού Κόμματος που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει μια πληθώρα κρίσεων στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών - από τον πληθωρισμό μέχρι την κρίση χρέους.

Ως αποτέλεσμα, ο Μπάιντεν θα λογοδοτήσει για όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας στην Ουκρανία. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να παραιτηθεί. Οι προεδρικές εκλογές του 2024 μπορεί να πυροδοτήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως πολλοί Αμερικανοί αναγνωρίζουν. Η Ουκρανία θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα ανησυχεί τις ΗΠΑ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail