Δώσε 12.260 ευρώ και γλύτωσε...650! Τρελή προσφορά του Πρωθυπουργού!

Όταν στην Ελλάδα ορισμένες σχεδιαζόμενες παροχές κυοφορούνται επί μακρόν, τότε συνήθως προκύπτει τερατογένεση. Το είδαμε πχ με την τελευταία μείωση του ΕΝΦΙΑ και την περιβόητη κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου, όπου ανέβηκαν οι αντικειμενικές αξίες και τα εκκαθαριστικά δεν ήταν τόσο "ξεφούσκωτα", όσο θα περίμενε κανείς για έναν απαράδεκτο δημευτικό φόρο.

Του Στρατή Μαζίδη

Μια άλλη κυοφορία που κατέληξε σε τερατογένεση ήταν η πολυδιαφημιζόμενη κατάργηση του βενιζελικού τέλους επιτηδεύματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που κάποιοι θεωρούν κεφάλαιο για τον τόπο, μας φόρτωσε το χαράτσι [πρόδρομος του ΕΝΦΙΑ] ως "έκτακτο επασφάλιστρο κινδύνου", είχε μια ακόμη εξαιρετική ιδέα να φορολογήσει επαγγελματίες κι επιχειρήσεις από το μηδέν, επειδή απλά υπάρχουν. Πόσα 650ρια και παραπάνω έχουν χάσει επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για να τα ρίχνουν στο τρύπιο κρατικό βαρέλι εδώ και περίπου 10 χρόνια; 

Έρχεται λοιπόν η κυβέρνηση να διαφημίσει την κατάργηση του σαδιστικού αυτού φορολογικού επινοήματος. Και τελικά άνθρακες ο θησαυρός. Ο πρωθυπουργός είπε από του βήματος της ΔΕΘ:

«Και κάτι για τους επιτηδευματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν κάποια νέα πρόσληψη: στο εξής, υπό μία προϋπόθεση, αν αυξάνουν το μέσο ετήσιο αριθμό υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης, δεν θα πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος εκείνον το χρόνο».

Το οποίο εξειδικεύτηκε από τον υπουργό οικονομικών ως εξής:

«4ον. Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για επιτηδευματίες και μικρές επιχειρήσεις, με ακαθάριστα έσοδα έως 2 εκατ. ευρώ ετησίως, που αυξάνουν τον μέσο ετήσιο αριθμό εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, κατ’ ελάχιστο για 3/12 σε ετήσια βάση, για το έτος που συντελείται η αύξηση.
Πρόκειται για μόνιμο μέτρο.
Αφορά, δυνητικά, 900.000 επιτηδευματίες και επιχειρήσεις.
Η απώλεια εσόδων στον τακτικό προϋπολογισμό αντισταθμίζεται από αυξημένα έσοδα ασφαλιστικών εισφορών».

Δηλαδή έχεις 12 υπαλλήλους; Προσέλαβε φέτος ακόμη 3, για να γλυτώσεις 650 ευρώ. Του χρόνου για να το ξαναγλυτώσεις, προσέλαβε ακόμη 4.

Αν έχεις 4 εργαζομένους, πάρε ακόμη έναν. 

Το αστείο είναι αυτό το...αφορά δυνητικά 900.000 επαγγελματίες! Λες και ο κάθε φουκαράς που παλεύει να επιβιώσει, μπορεί να προσλάβει κόσμο γιατί δεν προλαβαίνει τις δουλειές και τα χρήματα που τρέχουν. Για τέτοιο δούλεμα μιλάμε!

Στην πιο απλή περίπτωση - 713 ευρώ μισθός + 159 ευρώ εργοδοτικές εισφορές, σύνολο 872 ευρώ, επί 14 [12 μισθοί + δώρα], 12.208 ευρώ, αν βάλουμε και τις προσαυξήσεις των Δώρων πάμε περίπου 12.260.

Δώστε λοιπόν 12.260 ευρώ για να γλυτώσετε 650ευρώ. Αν έχετε δώδεκα εργαζόμενους, δώστε 36.780 ευρώ. Μην καθυστερείτε! Σπεύσατε!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail