Ο Ζελένσκι θέλει να ανταλλάξει Ουκρανούς στρατιώτες με λίπασμα

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι θα επιτρέψει στη Ρωσία να συνεχίσει να στέλνει εξαγωγές αμμωνίας μέσω της χώρας του, διευκολύνοντας έτσι την παγκόσμια έλλειψη λιπασμάτων, μόνο εάν η Μόσχα απελευθερώσει Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή.

«Είμαι κατά της προμήθειας αμμωνίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της επικράτειάς μας. Θα το έκανα μόνο με αντάλλαγμα τους κρατούμενούς μας», είπε ο Ζελένσκι στο πρακτορείο. «Αυτό πρόσφερα στον ΟΗΕ».

Το Κρεμλίνο απέρριψε γρήγορα την προσφορά. «Είναι οι άνθρωποι και η αμμωνία το ίδιο πράγμα;», απάντησε ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ενώ ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε πως η Ουκρανία πήρε εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες ως αιχμαλώτους κατά την πρόσφατη αντεπίθεσή της στο Χάρκοβο, έχει αναγνωρίσει ότι η Ρωσία κρατά περισσότερους Ουκρανούς αιχμαλώτους.

Ο ΟΗΕ είχε προτείνει στη ρωσική εταιρεία παραγωγής λιπασμάτων Uralchem ​​να αντλεί αέριο αμμωνίας με αγωγό στα ουκρανικά σύνορα, από όπου θα μπορούσε να το αγοράσει η Trammo, ένας έμπορος εμπορευμάτων με έδρα τις ΗΠΑ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail