Πέντε εύλογες ερωτήσεις για τη Ρωσία σχετικά με την στρατιωτική της επιχείρηση

Οι πέντε ερωτήσεις / ανησυχίες που μοιράζονται σε αυτό το άρθρο είναι εύλογες για οποιονδήποτε να τις ρωτήσει και δεν υπονοούν τίποτα δραματικό, σε αντίθεση με αυτό που υπαινίχθηκε το CNN και άλλα δυτικά ΜΜΕ στις παραπλανητικές αναφορές τους σχετικά με τα αβλαβή σχόλια του Προέδρου Πούτιν προς τους Κινέζους και Ινδούς ηγέτες.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε τις «ανησυχίες» του Κινέζου και Ινδού ηγέτη για την Ουκρανική σύγκρουση και υποσχέθηκε να τις αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια των αντίστοιχων συναντήσεών του με τον καθένα, ωστόσο αυτά τα αβλαβή σχόλια παρουσιάστηκαν κακόβουλα από τα Δυτικά ΜΜΕ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Είναι επομένως σημαντικό να διευκρινίσουμε ήρεμα ποιες ανησυχίες μπορεί να έχουν αυτές οι πολυπολικές Μεγάλες Δυνάμεις σχετικά με την Ουκρανική σύγκρουση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκστρατεία πληροφοριακού πολέμου της Δύσης που έχει ως στόχο να φαίνεται πως δημιουργείται κάποιου είδους ρήγμα μεταξύ αυτών των στρατηγικών εταίρων.



Αυτό που ακολουθεί είναι μια λίστα με εκείνες τις πέντε πιο λογικές ερωτήσεις που πιθανόν έχουν η Κίνα, η Ινδία και όλες οι άλλες χώρες που εφαρμόζουν πολιτικές ουδετερότητας αρχών απέναντι στην ουκρανική σύγκρουση, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα σε τι πιθανώς αναφερόταν ο Πρόεδρος Πούτιν στα σχόλιά του και στους δύο ηγέτες:

1. Πώς ακριβώς σκοπεύει η Ρωσία να επιτύχει τους δηλωθέντες στόχους της στη σύγκρουση σε αυτό το στάδιο;

Τα ερωτήματα στροβιλίζονται από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας για το πώς ακριβώς σκοπεύει να επιτύχει τους στόχους της, ειδικά αυτούς που συνδέονται με την αποστρατιωτικοποίηση και την αποναζιστικοποίηση, με τις απαντήσεις να γίνονται όλο και πιο πιεστικές μετά την πρόσφατη οπισθοδρόμησή της στην περιοχή του Χάρκοβο.

2. Ποιοι είναι οι υπολογισμοί του Προέδρου Πούτιν για τον πόλεμο και την ειρήνη;

Σε σχέση με την παραπάνω ερώτηση/ανησυχία, ακολουθεί φυσικά το επόμενο ότι ο Πρόεδρος Xi και ο πρωθυπουργός Μόντι θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τους υπολογισμούς του Ρώσου ηγέτη σχετικά με πιθανά σενάρια κλιμάκωσης και αποκλιμάκωσης.

3. Πόσο εκτεταμένες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες μιας ρωσικής απώθησης;

Εάν ο Πρόεδρος Πούτιν αποφασίσει να απωθήσει την Ουκρανία αντί να παραδεχτεί την τελευταία οπισθοδρόμηση της πλευράς του εκεί, τότε τίθεται το ερώτημα πόσο εκτεταμένες θα μπορούσαν να είναι οι συνέπειες, ειδικά στον οικονομικό, τον ενεργειακό και τον στρατιωτικό τομέα.

4. Ποια σχέδια έχει η Ρωσία για τη διαχείριση των προαναφερθέντων πιθανών συνεπειών;


Η Κίνα, η Ινδία και όλες οι άλλες χώρες που διατήρησαν δεσμούς με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης θέλουν δικαίως να μάθουν περισσότερα για το πώς η Μόσχα σχεδιάζει να διαχειριστεί τις πιθανές οικονομικές, ενεργειακές και στρατιωτικές συνέπειες που συνδέονται με τη συνέχιση – και πιθανώς ακόμη και την κλιμάκωση – της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

5. Με ποιους τρόπους και σε ποιο βαθμό η Ρωσία αναμένει από τους εταίρους της (και ποιους ακριβώς) να βοηθήσουν;

Γιατί όσο στρατηγικά αυτόνομη και αν είναι η Ρωσία, ούτε αυτή ούτε καμία χώρα θα μπορούσε να αντέξει ρεαλιστικά την πρωτοφανή δυτική πίεση πάνω της μόνη της, γι' αυτό είναι επείγον να μάθουμε ποιος περιμένει η Ρωσία να τη βοηθήσει, με ποιους τρόπους και σε ποιον έκταση σε κάθε σχετική σφαίρα.

----------
Οι πέντε ερωτήσεις/ανησυχίες που κοινοποιήθηκαν παραπάνω είναι εύλογες για οποιονδήποτε να τις ρωτήσει και δεν υπονοούν τίποτα δραματικό, σε αντίθεση με αυτό που το CNN και άλλα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης υπαινίχθηκε στα παραπλανητικά άρθρα τους σχετικά με τα αβλαβή σχόλια του Προέδρου Πούτιν προς τους Κινέζους και Ινδούς ηγέτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail