Ο Ερντογάν προσδιορίζει τους όρους για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Sputnik / Vasiliy Batanov
Freepen.gr - Μια διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης θα απαιτούσε από τη Ρωσία να επιστρέψει όλα τα εδάφη που έχει εισβάλει στην Ουκρανία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη Δευτέρα σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο PBS.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να επιτραπεί στη Μόσχα να διατηρήσει εδάφη που έχει κερδίσει από την έναρξη της σύγκρουσης τον Φεβρουάριο, ο Ερντογάν είπε: «Όχι, και αναμφίβολα όχι».

«Αν πρόκειται να εδραιωθεί ειρήνη στην Ουκρανία, φυσικά, η επιστροφή της γης στην οποία έγινε η εισβολή θα γίνει πολύ σημαντική. Αυτό είναι το αναμενόμενο. Αυτό είναι το ζητούμενο», είπε.

«Τα εδάφη στα οποία έγινε εισβολή θα επιστραφούν στην Ουκρανία», πρόσθεσε ο Τούρκος ηγέτης.

Ο Ερντογάν είπε ότι «καμία εισβολή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί», αλλά αναγνώρισε πως την ίδια στιγμή, «πριν από το ξέσπασμα αυτής της σύγκρουσης, είχαν συμβεί πολλά πράγματα». 

Ερωτηθείς για την Κριμαία, η οποία επανενώθηκε με τη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα του 2014, ο Ερντογάν τόνισε ότι ζήτησε από τον «αγαπητό του φίλο [Βλαντιμίρ] Πούτιν» να επιστρέψει την Κριμαία στους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της, αλλά αναγνώρισε ότι αυτό «δυστυχώς» δε συνέβη.

Ουδέτερα ευχολόγια από τον Ερντογάν ο οποίος πουλά ενδιάμεσα Bayraktar στην Ουκρανία και παραμερίζοντας το γεγονός πως από το Μάρτιο μέχρι σήμερα έγιναν πολύ σκληρές μάχες που μόνες τους χαράσσουν κόκκινες γραμμές. Πώς πχ θα επιστραφεί η Μαριούπολη;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail