Πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο με την Ουκρανία - Ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση

Freepen.gr -
Σε μια πανεθνική ομιλία το πρωί της Τετάρτης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική στρατιωτική επιστράτευση. Εξήγησε ότι το υπουργείο Άμυνας έχει συστήσει την προσέλκυση στρατιωτικών εφέδρων σε ενεργό υπηρεσία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία και το Ντονμπάς.

Μια μερική στρατιωτική επιστράτευση στη Ρωσία είναι λογική και απαραίτητη υπό τις περιστάσεις, δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως έχει ήδη υπογράψει εντολή να ξεκινήσει η κλήση των εφέδρων την Τετάρτη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν μόνο στρατιωτικούς εφέδρους, είπε ο πρόεδρος, και θα τους παράσχουν πρόσθετη εκπαίδευση μαζί με όλα τα οφέλη που οφείλονται σε άτομα που βρίσκονται σε ενεργό στρατιωτική θητεία.

Στην ομιλία του, ο Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο ότι υποχωρεί από τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενεργώντας με άμεσες εντολές των δυτικών συμμάχων του. Αντί να διαπραγματευτεί, η ουκρανική κυβέρνηση ενίσχυσε τον στρατό της με στρατεύματα εκπαιδευμένα από το ΝΑΤΟ, πολλά από τα οποία είναι εξτρεμιστές νεοναζί, είπε.

Οι ρωσικές δυνάμεις που στάλθηκαν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο έχουν εξασφαλίσει μεγάλο τμήμα εδάφους που διεκδικούν οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, καθώς και τμήματα της Ουκρανίας, ενώ η προκύπτουσα γραμμή του μετώπου εκτείνεται πάνω από 1.000 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail