Περίεργες δηλώσεις της φον ντερ Λάιεν για τις επερχόμενες ιταλικές εκλογές

Freepen.gr - Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατηγορείται για παρέμβαση στις εκλογές αφού απείλησε ότι θα χρησιμοποιήσει «εργαλεία» εάν επιτευχθεί λάθος εκλογικό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές της Ιταλίας, που θα διεξαχθούν αυτήν την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε ότι τα ίδια εργαλεία είναι που χρησιμοποιούνται ήδη εναντίον της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

«Θα δούμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ιταλία», είπε η φον ντερ Λάιεν. «Αν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση - και έχω μιλήσει για την Ουγγαρία και την Πολωνία - έχουμε τα εργαλεία». Η Φον ντερ Λάιεν έκανε το σχόλιο αφού δημοσιογράφος στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι υπήρχαν υποψήφιοι στις ιταλικές εκλογές «κοντά στον Πούτιν» και τη ρώτησε πώς θα αντιδρούσε η ΕΕ εάν εκλεγούν.

Η Von Der Leyen έκανε σαφή αναφορά στην ικανότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να περικόψει τη χρηματοδότηση των κρατών μελών που θεωρεί ότι παραβιάζουν το «κράτος δικαίου», ένα ισχυρό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι Βρυξέλλες για να τιμωρήσουν οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην Ευρώπη. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή πρότεινε περικοπή 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στη χρηματοδότηση της Ουγγαρίας, με τη συντηρητική κυβέρνηση της χώρας να αποτελεί εδώ και καιρό αγκάθι στο μάτι της ΕΕ για την αντίθεσή της στη μαζική μετανάστευση και την υποστήριξη των παραδοσιακών αξιών. 
 
* πληροφορίες / φωτο rmx.news

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail