Κίνδυνος ακόμη και φυλάκισης για τους παραβάτες των κανόνων θέρμανσης στην Ελβετία – ΜΜΕ

ri / pixabay
Freepen.gr - Η ελβετική κυβέρνηση έχει λάβει δραστικά μέτρα για να ανακουφίσει την ενεργειακή κρίση που μαστίζει την Ευρώπη, ανέφερε την Τρίτη η τοπική εφημερίδα Blick. Όσοι παραβιάσουν τους κανονισμούς της κυβέρνησης για τη θέρμανση αυτό το χειμώνα θα μπορούσαν να τιμωρηθούν με πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση, ανέφερε.

Σύμφωνα με τους κανόνες που εισήχθησαν σε νέο κυβερνητικό διάταγμα, τα κτίρια με συστήματα θέρμανσης αερίου μπορούν να ζεστάνουν δωμάτια μόνο έως και 19 βαθμούς Κελσίου. Το ζεστό νερό μπορεί να θερμανθεί μόνο μέχρι τους 60 C ενώ οι θερμαντήρες ακτινοβολίας απαγορεύονται. Οι πισίνες και οι σάουνες στην Ελβετία θα πρέπει να παραμείνουν κρύες και αυτόν τον χειμώνα.

Άτομα που παραβιάζουν τους κανόνες μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 180 ημερήσιες μονάδες ποινής ή να καταλήξουν πίσω από τα κάγκελα για τρία χρόνια, σύμφωνα με την Blick. Η ημερήσια τιμή σε αυτή την περίπτωση μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 3.000 ελβετικά φράγκα (30 έως 3.050 δολάρια), ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης και τις οικονομικές συνθήκες του δράστη, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και άλλες επιχειρήσεις που σκόπιμα υπερβαίνουν τις ποσοστώσεις φυσικού αερίου τους είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις, γράφει η Blick, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση, ωστόσο, λέει πως δεν σκοπεύει να στείλει έναν αστυνομικό σε κάθε σπίτι.

«Δεν είμαστε αστυνομικό κράτος», είπε ο υπουργός Οικονομίας Γκι Παρμελίν σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είναι δυνατοί οι «επιτόπιοι έλεγχοι» από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Τα ελβετικά καντόνια έχουν πλέον προθεσμία έως τις 22 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν προτάσεις και προβληματισμούς σχετικά με το σχέδιο διατάγματος της κυβέρνησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail