Τα ρωσικά διαμάντια είναι παντοτινά αλλά πλέον σε ινδικές ρουπίες αντί για δολάρια ΗΠΑ

gr8effect / pixabay
Freepen.gr - Μετά το χτύπημα των αμερικανικών κυρώσεων, ο ρωσικός γίγαντας εξόρυξης Alrosa επανέρχεται πουλώντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα σε διαμάντια, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Η Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το ένα τρίτο της προσφοράς ακατέργαστων διαμαντιών παγκοσμίως, αλλά οι κυρώσεις μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πάγωσαν τις πωλήσεις.

Τώρα, οι πωλήσεις επανέρχονται καθώς οι τράπεζες και οι έμποροι μετατοπίζουν τις συναλλαγές τους από τα δολάρια ΗΠΑ για να αποφύγουν τις κυρώσεις. Οι πωλήσεις διαμαντιών της Alrosa είναι τώρα 50 έως 100 εκατομμύρια δολάρια κάτω από τα προπολεμικά επίπεδα.

Η εταιρεία πουλά διαμάντια σε αγοραστές στην Ινδία και την Ευρώπη που πληρώνουν κυρίως με ρουπίες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Τα περισσότερα από τα διαμάντια προορίζονται για την Ινδία, όπου οι κατασκευαστές διανέμουν τις πέτρες σε μικρές επιχειρήσεις που τις κόβουν και τις γυαλίζουν, ενώ οι τράπεζες αισθάνονται πιο άνετα χρησιμοποιώντας εναλλακτικά νομίσματα εκτός των δολαρίων ΗΠΑ.

Οι ανανεωμένες πωλήσεις διαμαντιών της Ρωσίας δεν έχουν παραβιάσει καμία κύρωση, αλλά οι συμφωνίες παραμένουν κρυφές με την Alrosa να μη λαχταρά να αποκαλύψει οικονομικές πληροφορίες, καθώς οι συναλλαγές με τη Ρωσία προσελκύουν ανεπιθύμητη προσοχή, ανέφερε το Bloomberg.

Η επιστροφή των ρωσικών προμηθειών μείωσε επίσης την στενότητα στη δευτερογενή αγορά διαμαντιών, με τις τιμές να πέφτουν πρόσφατα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail