Προειδοποίηση από το Μίνσκ: Το καθεστώς Ζελένσκι στα πρόθυρα σύγκρουσης με το δικό του στρατό

Sergei Sheleg/BelTA/TASS
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε την Πέμπτη ότι στην Ουκρανία επικρατεί σύγκρουση μεταξύ του στρατού και του προέδρου της χώρας και πως η κορύφωσή της αναμένεται στο εγγύς μέλλον.

"Υπάρχει μια σύγκρουση μεταξύ του προέδρου και του στρατού. Μόνο οι στρατιωτικοί μπορούν να πουν με τόλμη: "Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία διαφορετικά η Ουκρανία θα μπορούσε να εξαλειφθεί από προσώπου γης", αποκάλυψε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια μιας ανοιχτής συζήτησης που μεταδόθηκε ζωντανά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Λευκορώσο ηγέτη, όλα εξαρτώνται στην Ουκρανία «όχι από τον πρόεδρο, αλλά από τον στρατό».

"Σφαγιάζονται [ο στρατός] εκεί. Δεν βλέπουν καμία προοπτική. Ρίξτε μια ματιά στη δύση της Ουκρανίας· οι Πολωνοί τρίβουν τα χέρια τους και ήδη χαράζουν τη γη της Ουκρανίας", είπε ο Λουκασένκο, προσθέτοντας πως "η κορύφωση αναμένεται πολύ σύντομα".

Ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας πιστεύει πως ο λαός της Ουκρανίας «πρέπει να πει τη γνώμη του, γιατί ο πρόεδρος δεν έχει τίποτα να πει».

Ο Λουκασένκο είπε επίσης ότι είναι αφύσικο "το πως φορτία τροφίμων και σιτηρών μεταφέρονται στην Ευρώπη", όταν δεν υπάρχει τίποτα να φάει ο λαός της Ουκρανίας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail