Θα μπορούσε η Ελλάδα να ξεπεράσει την Τουρκία;

ΑΡ
Freepen.gr - Άρθρο που αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα τελευταία γεγονότα αφιερώνει το κουρδικό πρακτορείο North Press Agency με τίτλο: "Θα μπορούσε η Ελλάδα να ξεπεράσει την Τουρκία;". Μετά από ένα σύντομο ιστορικό - παρουσίαση, το άρθρο εκλαμβάνει ως απλή ρητορική ατάκα την αποστροφή του Ερντογάν πως η Τουρκία θα μπορούσε «να έρθει ξαφνικά μια νύχτα».

Η πιθανότητα ελληνοτουρκικής σύγκρουσης φαίνεται πολύ χαμηλή, κατά τον αρθρογράφο Τζον Αχμαντ.
Σημειώνει πως υπάρχει ένα πολύ ευαίσθητο σημείο που προκαλεί τριβή στις σχέσεις των δύο χωρών:

Η Ελλάδα γίνεται πιο σημαντική για το ΝΑΤΟ καθώς η Τουρκία οδεύει πρόσφατα στην αγκαλιά της Ρωσίας.

Η Τουρκία έχει αποβληθεί από το κοινό πρόγραμμα μαχητών κρούσης F-35 για την αγορά ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400, ενώ η Ελλάδα έχει κινηθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα, επιδιώκοντας να αποκτήσει έως και 40 αεροσκάφη F-35.

Οποιαδήποτε ελληνική επικράτηση στην περιοχή θα μπορούσε να είναι δαπανηρή για την Τουρκία που συνήθιζε να γέρνει προς όφελός της στην ισορροπία μεταξύ Ανατολής και Δύσης, τουλάχιστον τον περασμένο αιώνα. Οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται μια τέτοια ιδέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail