Γκρίνια των ΗΠΑ για τη Γερμανία: Ζητούν να παρέχει περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Ralphs_Fotos / pixabay
Freepen.gr - Το Βερολίνο φαίνεται να ξεφεύγει όλο και περισσότερο με τους συμμάχους του σε ό,τι αφορά τον οπλισμό της Ουκρανίας, ανέφερε την Πέμπτη η γερμανική εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι το θέμα επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Οι ΗΠΑ φέρεται να θέλουν η Γερμανία να υιοθετήσει μια πιο αποφασιστική προσέγγιση όσον αφορά τη στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, ανέφερε.

Την περασμένη Κυριακή, η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Βερολίνο, Έιμι Γκάτμαν, είπε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF πως αναμένει από τη Γερμανία «να αναλάβει μεγαλύτερο ηγετικό ρόλο». Αναγνώρισε την στρατιωτική βοήθεια του Βερολίνου στο Κίεβο, αλλά είπε ότι οι προσδοκίες της είναι «ακόμα υψηλότερες».

«Μέχρι στιγμής, η Γερμανία έχει κάνει αυτό που ζητήσαμε», δήλωσε στην Die Welt την Πέμπτη ένας Αμερικανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να κινηθεί «γρηγορότερα». Η εφημερίδα ανέφερε πως η Ουάσιγκτον έχει «αμφιβολίες» για τη θεμελιώδη πίστη της Γερμανίας στο Κίεβο, αμφισβητώντας αν θέλει η Ουκρανία να «κερδίσει» ή απλώς «να μην χάσει». 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail