Πούτιν: Εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν να παραμείνουν ζεστοί, χρειάζεται μόνο να πατήσουν ένα κουμπί

Freepen.gr - Εάν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, τότε θα πρέπει να άρουν τις κυρώσεις από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, πιστεύει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία δεν είναι η αιτία της ενεργειακής κρίσης στην Ευρώπη. Για να το ξεπεράσουν, οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν, ειδικότερα, να άρουν τις κυρώσεις από τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του SCO.

«Στο τέλος, αν γίνει πολύ δύσκολο, αν όλα γίνουν τόσο δύσκολα, πηγαίνετε και άρετε τις κυρώσεις από το Nord Stream 2. Πενήντα πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως — απλώς πατήστε το κουμπί και θα ρέει», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη δεν ξεκίνησε με την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Ξεκίνησε με την πράσινη ατζέντα», είπε ο Πούτιν.

Η ΕΕ ήρε τις κυρώσεις από τα ρωσικά λιπάσματα, αλλά η απόφαση αφορούσε μόνο τις χώρες της ΕΕ. Αυτή είναι μια επαίσχυντη απόφαση, είπε ο Πούτιν. Οι κυρώσεις στα εμπορευματικά και λιμενικά δρομολόγια εξακολουθούν να ισχύουν, σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής του SCO.

«Η διατροφική ρητορική της ΕΕ είναι μια μπλόφα για να λύσει τα δικά της προβλήματα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail