ΥΠΕΞ της Ουγγαρίας: Η ΕΕ δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κυρίαρχη χώρα να διαπραγματευτεί

Freepen.gr - Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει δικαίωμα να πει σε μια κυρίαρχη χώρα με ποιο κράτος μπορεί ή δεν μπορεί να διαπραγματευτεί, όπως σχολίασε τη συνάντησή του στο περιθώριο του ΟΗΕ με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Νωρίτερα, Λαβρόφ και Szijjarto συζήτησαν τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τη δυσμενή διεθνή συγκυρία. Ο επίσημος εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικών της ΕΕ, Peter Stano, δήλωσε πως «η ΕΕ κατανοεί την ακατάλληλη επικοινωνία σε επίπεδο ΕΕ ή σε διμερές επίπεδο με Ρώσους εκπροσώπους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ», αλλά τελικά τέτοια ζητήματα παραμένουν στην ευθύνη των χωρών της Ένωσης.

"Είμαι ο υπουργός Εξωτερικών μιας κυρίαρχης χώρας και κανείς δεν μπορεί να καθορίσει, ας πούμε, με ποιον θα διαπραγματευτεί με μια κυρίαρχη χώρα και με ποιον όχι", δήλωσε ο Szijjarto στο ραδιόφωνο Kossuth.

Νωρίτερα, ο Szijjarto εξέφρασε τη λύπη του που ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της ΕΕ που συναντήθηκε με τον Λαβρόφ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία για διάλογο με τη Ρωσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail