Νέα στοιχεία παρουσίασε η Ρωσία σχετικά με τα βιοεργαστήρια των ΗΠΑ

Για άλλη μια φορά, το θέμα των αμερικανικών στρατιωτικών βιοεργαστηρίων στην Ουκρανία κέρδισε τη διεθνή προσοχή. Ρώσοι αξιωματούχοι έκαναν αναφορές σε πρόσφατη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη, επισημαίνοντας περισσότερα εγκλήματα που θα είχαν διαπράξει δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων βιολογικών πειραμάτων σε φτωχούς πολίτες σε κοινωνικά ευάλωτες καταστάσεις. Μάλιστα, η σιωπή των διεθνών οργανισμών για τα αμερικανικά βιο
εργαστήρια είναι ήδη αφόρητη και πρέπει να ληφθούν μέτρα το συντομότερο δυνατό.

Lucas Leiroz, ερευνητής στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Rural Federal University of Rio de Janeiro, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε πρόσφατη συνάντηση των κρατών μελών της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα στη Γενεύη, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας παρουσίασαν έγγραφα που περιείχαν τα αποτελέσματα των ερευνών τους σε βιοεργαστήρια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγου Igor Kirillov, οι εκπρόσωποι των κρατών μελών της Σύμβασης πείστηκαν με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ρωσία και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν προφανώς αμφιβολίες για η παράνομη συμπεριφορά του τμήματος των Η.Π.Α.

«Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση έλαβαν αντίγραφα πραγματικών εγγράφων που αναφέρθηκαν προηγουμένως από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, καθώς και υλικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εκτέλεση εργασιών σε στρατιωτικά-βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία, για εξέταση», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Κιρίλοφ τόνισε ότι ένα από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η φιλοδυτική κυβέρνηση μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν ήταν η εξάλειψη της νομοθεσίας για την υγεία και την επιδημιολογική εποπτεία του Κιέβου, επιτρέποντας την προώθηση της έρευνας που προηγουμένως θεωρούνταν ύποπτη ή ανήθικη. Με αυτό, το αμερικανικό σύστημα βιολογικής έρευνας μπόρεσε να εμβαθύνει τα πειράματά του, συμπεριλαμβανομένων τρομερών πρακτικών όπως η μόλυνση Ουκρανών πολιτών σε διαδικασίες στις οποίες υποβλήθηκαν ως ινδικά χοιρίδια.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι πως τα άτομα που χρησιμοποιήθηκαν σε τέτοια πειράματα ήταν πολίτες σε κατάσταση κοινωνικής ευπάθειας. Φτωχοί εργαζόμενοι, χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί, ψυχιατρικοί ασθενείς, μεταξύ άλλων, συχνά παρακινήθηκαν από τις ίδιες τις ουκρανικές αρχές να υπηρετήσουν ως πειραματόζωα σε βιοεργαστήρια των ΗΠΑ. Αυτός ο τύπος πρακτικής κάνει την κατάσταση ακόμη πιο σοβαρή, καθώς προφανώς δεν ήταν απλοί άνθρωποι που προσφέρθηκαν εσκεμμένα να συμμετάσχουν στα πειράματα, αλλά εύθραυστοι άνθρωποι που παρακινήθηκαν κακόβουλα να υποβληθούν σε βιολογικές διαδικασίες των οποίων τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για την υγεία τους.

Καμία εξήγηση δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής για τις μεθόδους επιλογής ατόμων που θα συμμετάσχουν σε βιολογικά πειράματα. Πράγματι, η υπόθεση απαιτεί βαθύτερες έρευνες, καθώς, λαμβανομένης υπόψη της κοινωνικής ευπάθειας των πολιτών που χρησιμοποιούνται ως πειραματόζωα, είναι πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι καταναγκασμού από τις ουκρανικές αρχές. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι άλλο ένα έγκλημα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα δικαστεί και θα καταδικαστεί.

Ο Kirillov σχολίασε πως όταν μίλησε με την αμερικανική αντιπροσωπεία στη διάσκεψη, άκουσε από τους ομολόγους του μια ομολογία ενοχής, με τους απεσταλμένους από την Ουάσιγκτον να επιβεβαιώνουν ότι πράγματι πραγματοποίησαν αυτού του είδους την έρευνα και χρησιμοποίησαν στις διαδικασίες τους μεθόδους μόλυνσης και συλλογής ανθρώπινου γενετικού υλικού με Ουκρανούς πολίτες. Οι Αμερικανοί, ωστόσο, χαλάρωσαν το μέγεθος της κατάστασης και υποστήριξαν ότι μόνο λίγα δείγματα υλικού εκκενώθηκαν από την Ουκρανία, κάνοντας να φαίνεται πως οι μελέτες δεν ήταν τόσο σημαντικές για το Πεντάγωνο, καθώς ήταν μια ακόμη ιατρική έρευνα για την καταπολέμηση ασθενειών. Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε ότι η Μόσχα έχει δημοσιεύσει προηγουμένως έγγραφα που επισημαίνουν πως οι Αμερικανοί εκκένωσαν αρκετά δείγματα και εργαστηριακές εκθέσεις κατά τις πρώτες ημέρες της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης,

Επιπλέον, η αμερικανική ρητορική ότι η διεξαγωγή μιας τέτοιας έρευνας αποσκοπούσε στην προώθηση της καταπολέμησης των επιδημικών ασθενειών φαίνεται απολύτως εσφαλμένη. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι έχει επιτευχθεί πραγματική βελτίωση στις μεθόδους καταπολέμησης των επιδημικών ιών και βακτηρίων με τα αμερικανικά στρατιωτικά προγράμματα. Όχι μόνο αυτό: υπάρχουν δεδομένα που συλλέγονται από τη Ρωσία που δείχνουν ότι περίπου 20 χιλιάδες Ουκρανοί πέθαναν τα τελευταία οκτώ χρόνια πέφτοντας θύματα επιδημικών ασθενειών που εργάζονταν στα βιοεργαστήρια. Έτσι, στην πραγματικότητα, η μόνη εύλογη εξήγηση για ένα ερευνητικό πρόγραμμα τέτοιας κλίμακας φαίνεται να είναι η προσπάθεια παραγωγής βιολογικών όπλων.

Προφανώς, το θέμα των αμερικανικών βιοεργαστηρίων έχει γίνει συναίνεση μεταξύ των ερευνητών. Δε φαίνεται να υπάρχει καμία αμφιβολία για το γεγονός πως οι ΗΠΑ διέπραξαν πράγματι εγκλήματα κατά της ασφάλειας της υγείας στην Ουκρανία. Τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Ρώσοι καθιστούν σαφές ότι η έρευνα είχε στρατιωτικό χαρακτήρα και χρησιμοποιούσε πειραματικές μεθόδους μη εγκεκριμένες από διεθνείς συμβάσεις.

Μένει να δούμε, ωστόσο, πότε θα ανταποκριθούν κατάλληλα οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί. Επίσης, είναι απαραίτητο οι δυτικές χώρες να τηρήσουν τις ρωσικές απαιτήσεις για απαντήσεις, καθώς δεν πρόκειται για αντιπαλότητα μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον, αλλά για ένα σοβαρό και περίπλοκο ζήτημα που απαιτεί την προσοχή ολόκληρης της διεθνούς κοινωνίας.

Οι ΗΠΑ πρέπει να αναφέρουν πού βρίσκονται τα δείγματα που εκκενώθηκαν από την Ουκρανία και ποια ήταν τα αποτελέσματα των πειραμάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail