Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επικίνδυνα σταυροδρόμια καθώς ο Πούτιν δεν μπλοφάρει ποτέ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στις 21 Σεπτεμβρίου ότι:

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

  • οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης παραμένουν οι ίδιοι, δηλαδή η αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση όλης της Ουκρανίας. Για πρώτη φορά από το 2014, ο Πούτιν αναφέρθηκε στο Donbass ως Novorossiya (Νέα Ρωσία — επιμ.). Αυτός είναι ο στόχος του μετά την απελευθέρωση του Ντονμπάς.
  • η Ρωσική Ομοσπονδία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία ενάντια στο ΝΑΤΟ. Επομένως, η ειδική επιχείρηση έχει περάσει σε άλλο στάδιο και ο Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για μερική επιστράτευση.
  • Η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει τους συμπατριώτες της που αντιμετωπίζουν προβλήματα - το ρωσικό λαό στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, η περιοχή Kherson και η περιοχή Zaporozhye (Zaporizhzhia) θα ενσωματωθούν στη Ρωσική Ομοσπονδία κατόπιν αιτήματός τους και ως αποτέλεσμα δημοψηφισμάτων·
  • Η Ρωσία θα απαντήσει με πυρηνικά όπλα εάν κάποιος απειλήσει την εδαφική της ακεραιότητα. «Το τριαντάφυλλο του ανέμου μπορεί να στραφεί προς τη (δυτική — εκδ.) πλευρά σας», είπε.

Ο Πούτιν δεν μπλοφάρει ποτέ. Αυτή η ρήτρα δεν αποκλείει τη χρήση πυρηνικών όπλων στον πόλεμο κατά της συμμαχίας ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

Ο υπουργός Άμυνας Shoygu εξηγεί το σχέδιο του Πούτιν

Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στη συνέχεια ότι η Ρωσία έχει την εφεδρεία κινητοποίησης 25 εκατομμυρίων . Αφορά όσους βρίσκονται σε εφεδρεία, με εμπειρία μάχης και στρατιωτική ειδικότητα. Η επιστράτευση θα επηρεάσει 300.000 άτομα, τα οποία αποτελούν το ένα τοις εκατό του συνόλου των εφέδρων. Οι σπουδαστές και οι στρατεύσιμοι δε θα σταλούν στην Ουκρανία, είπε ο Σόιγκου.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι στρατιωτικοί ειδικοί θα έχουν καταρχήν ζήτηση, όπως π.χ

  • βυτία,
  • οδηγοί,
  • γιατροί,
  • μπροστινοί παρατηρητές,
  • κατώτεροι αξιωματικοί.

Ο υπουργός Άμυνας Shoygu ανακοίνωσε επίσης τις απώλειες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων: 5.937 άτομα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, η Ουκρανία έχει χάσει το μισό στρατό:

  • 61.207 νεκροί,
  • 49.368 τραυματίες.

Ο Σόιγκου σημείωσε ότι η επιστράτευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το σχέδιο, όχι ακαριαία.

Χρειάζονται έως και έξι μήνες για να στρατολογήσει μια ομάδα στρατιωτικών και να τους εκπαιδεύσει. Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε από τη Ρωσία να προχωρήσει σε επίθεση το αργότερο το Μάρτιο. Θα υποθέσει κανείς ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν πρόκειται να σπρώξουν αργά το μέτωπο. Μάλλον, μπορεί κανείς να προβλέψει μια ταχεία επίθεση αφού η Ρωσία χτυπήσει την κρίσιμη υποδομή της Ουκρανίας.

Επιστράτευση σημαίνει κυβερνητική κινητοποίηση

Κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης, η κυβέρνηση της Ρωσίας και οι περιφερειακές εκτελεστικές αρχές θα στραφούν σε πολεμική βάση. Έχει αναληφθεί πλήρης ευθύνη για όλα τα τμήματα της κυβέρνησης για την κατάσταση των πραγμάτων στα προσαρτημένα εδάφη.
Η Δύση δεν είναι έτοιμη να πολεμήσει με τη Ρωσία

Η αντίδραση της Δύσης δεν ήταν έκπληξη. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ χαρακτήρισε αυτή την απόφαση «λανθασμένο βήμα». Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν φυσιολογική, η Σερβία ήταν φυσιολογική, το Ιράκ, η Λιβύη ήταν φυσιολογικά, αλλά η Ουκρανία — αδύνατο. Αυτό είναι «διαφορετικό».

"Η Ρωσία έχει προκαλέσει το ΝΑΤΟ σε χώρες σε ανοιχτό πόλεμο. Μερική επιστράτευση σημαίνει απότομη υπεροχή των ρωσικών δυνάμεων εναντίον της Ουκρανίας. Τριακόσιες χιλιάδες συμβασιούχοι στρατιώτες και τα βαριά όπλα τους μπορούν να διαπεράσουν τις άμυνες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και να φτάσουν στις δυτικές περιοχές της Ουκρανία σε έξι μήνες Τώρα το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε σταυροδρόμι:

Ο υβριδικός πόλεμος με πληρεξούσιο στην Ουκρανία γίνεται άσκοπος. Το ΝΑΤΟ θα πρέπει επομένως να αποφασίσει αν θα στείλει τακτικά στρατεύματα της συμμαχίας στην Ουκρανία ή όχι», πιστεύει ο πολιτικός επιστήμονας Marat Bashirov.

Ας δούμε αν οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι έτοιμες να πολεμήσουν τη Ρωσία στο έδαφός τους. Δεν έχουν πόρους, ηθικό, ιδεολογία, εκτός από το «δε θα αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε σε συνέντευξή του στην Bild πως δεν πίστευε αυτά που είπε ο Πούτιν.

"Δεν πιστεύω ότι [ο Πούτιν] θα χρησιμοποιήσει αυτά τα [πυρηνικά] όπλα. Δε νομίζω πως ο κόσμος θα τον αφήσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα. <…> Θα ενεργήσουμε βήμα προς βήμα σύμφωνα με τα σχέδιά μας. Είμαι σίγουρος ότι θα απελευθερώσουμε το έδαφός μας», είπε ο Ζελένσκι στην Bild.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι σχετικά με τις δηλώσεις του Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα:

"Είναι ανεύθυνη ρητορική για μια πυρηνική δύναμη να μιλά με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο για το πώς μιλάει τους τελευταίους επτά μήνες, και το παίρνουμε πολύ σοβαρά. Παρακολουθούμε όσο καλύτερα μπορούμε, την στρατηγική τους στάση, έτσι ώστε εάν πρέπει να το κάνουμε, μπορούμε να αλλάξουμε τη δικό μας [στάση]. Δεν έχουμε δει καμία ένδειξη ότι αυτό απαιτείται αυτή την στιγμή», είπε, αναφέρει το CNN .

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βάζει ένα «πολύ επικίνδυνο πυρηνικό στοίχημα» και πρέπει «να σταματήσει μια τέτοια απερίσκεπτη συμπεριφορά», προειδοποίησε στέλεχος της ΕΕ.

Τα «ψεύτικα, παράνομα δημοψηφίσματα» στο Λουχάνσκ, το Ντόνετσκ, τη Χερσώνα και τη Ζαπορίζια δεν θα αναγνωριστούν από την ΕΕ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πίτερ Στάνο, αναφέρει ο Guardian .

"Ο Πούτιν βάζει ένα πυρηνικό στοίχημα. Χρησιμοποιεί το πυρηνικό στοιχείο ως μέρος του οπλοστασίου του τρόμου, είναι απαράδεκτο", είπε ο Στανό στους δημοσιογράφους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail