Βούτσιτς: Δε θα υπάρξει αναγνώριση του Κοσόβου

Freepen.gr - Στην αρχή της συνάντησης της Παρασκευής με τους διαπραγματευτές της ΕΕ στο Βελιγράδι, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Τανγιούγκ.

"Μια συζήτηση για το μέλλον της Σερβίας, και δεν θα υπάρξει καμία αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου! Μόλις τώρα, έχω μια συζήτηση με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και άλλες περιφερειακές υποθέσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, Miroslav Lajcak, και τους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας της Δημοκρατίας της Γαλλίας και της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Emmanuel Beaune και Jens Pletter, και είμαι πάντα έτοιμος για συμβιβαστικές λύσεις, σύμφωνα με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Σερβίας και το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Χωρίς παράδοση! Ζήτω η Σερβία", έγραψε ο Βούτσιτς σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο buducnostsrbijeav στο Instagram.

Πριν φτάσουν στο Βελιγράδι, οι τρεις διπλωμάτες επισκέφθηκαν την Πρίστινα, όπου συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό των προσωρινών θεσμών της Πρίστινα, Άλμπιν Κούρτι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail