Τσέχος υπουργός βλέπει έξοδο της Ουγγαρίας από την ΕΕ λόγω Ρωσίας

JStolp / pixabay
Freepen.gr - Η θέση της Ουγγαρίας για τις σχέσεις με τη Ρωσία μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο της Βουδαπέστης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τσεχικής Κυβέρνησης Μίκουλας Μπεκ στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού Český rozhlas Plus.

Ο Τσέχος πολιτικός ξεχώρισε τη θέση της Ουγγαρίας για κυρώσεις κατά της Μόσχας, η οποία είναι διαφορετική από άλλα μέλη του μπλοκ.

«Οι διαπραγματεύσεις στην ΕΕ είναι συχνά δύσκολες και μπορούν να διεξαχθούν από πολλές χώρες. Αλλά η Ουγγαρία, κατά τη γνώμη μου, έχει διανύσει πολύ δρόμο μέχρι την άκρη ενός είδους αβύσσου, και τώρα πρέπει να αποφασίσει αν θα απομακρυνθεί από αυτό το άκρο ή να ρισκάρει και να πηδήξει, τις συνέπειες των οποίων δε θέλω ούτε να υποθέσω», είπε ο Μπεκ.

Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση του κορυφαίου υπουργού είπε ότι παραδέχεται το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail