Η Ζαχάροβα βλέπει παγίδα Ουκρανίας - ΗΠΑ σε βάρος της Ευρώπης

Η πρόσφατα δημοσιευμένη πρόταση της Ουκρανίας για δυτικές εγγυήσεις ασφαλείας είναι μια πρόσκληση για την οικονομική αυτοπυρπόληση της ΕΕ, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσίδα διπλωμάτης πιστεύει ότι η προτεινόμενη διεθνής συμφωνία που κυκλοφόρησε την Τρίτη το Κίεβο είναι μια οικονομική παγίδα για τα έθνη της ΕΕ που έστησαν οι ΗΠΑ με τη βοήθεια της Ουκρανίας.

Τα περισσότερα από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο έγγραφο «εφαρμόζονται ήδη» από τους υποστηρικτές του Κιέβου, αλλά οι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον στην ΕΕ αναμένεται να δεσμευτούν πως θα διατηρήσουν τη ροή των χρημάτων της βοήθειας στην Ουκρανία για το άμεσο μέλλον, είπε η Ζαχάροβα σε συνέντευξή της την Τετάρτη. Αν υπογραφεί, το «Σύμφωνο Ασφαλείας του Κιέβου» θα σήμαινε «σκληρή δουλεία» για το μπλοκ από το οποίο δεν θα ανακάμψει σύντομα, ισχυρίστηκε.

«Μια πλήρης δέσμευση για υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου θα σήμαινε απλώς πυρπόληση [για την ΕΕ]. Και αυτή η πρόταση απευθύνεται σε έθνη που συζητούν πώς μπορούν να ζήσουν το χειμώνα», είπε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στις ελλείψεις ενέργειας που τα κράτη μέλη της ΕΕ αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν.

Η κατάσταση είναι ειρωνική, πιστεύει η Ζαχάροβα, καθώς η ΕΕ ξεκίνησε ως μια ομάδα εθνών που ενώθηκαν για αμοιβαίο οικονομικό όφελος μέσω της απορρύθμισης του εμπορίου. Τώρα «συγκεντρώνονται» έτσι ώστε οι ζωές τους θα γίνουν «πιο κρύες, φτωχότερες και πιο σκληρές» , είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail