Μόσχα: Εάν προμηθεύσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο, οι ΗΠΑ θα γίνουν μέρος της σύγκρουσης

Freepen.gr - Πιθανές προμήθειες πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο από την Ουάσιγκτον θα ισοδυναμούν με υπέρβαση της κόκκινης γραμμής καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες άμεσο μέρος στη σύγκρουση, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, προσθέτοντας πως σε αυτή την περίπτωση η Μόσχα θα αναγκαζόταν να αντιδράσει «κατάλληλα».

"Εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να προμηθεύσει πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς στο Κίεβο, θα περάσει την κόκκινη γραμμή και θα γίνει άμεσο μέρος στη σύγκρουση. Σε ένα τέτοιο σενάριο, θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε κατάλληλα", είπε.

Η Ζαχάροβα προειδοποίησε πως η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί το έδαφός της «με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

«Οι πιθανές προμήθειες πυραύλων στο καθεστώς του Κιέβου είναι πανομοιότυπες με μια κατάσταση στην οποία οι ευρωπαϊκές χώρες ενδέχεται να φιλοξενούν πυραύλους εδάφους κατασκευής ΗΠΑ, που προηγουμένως απαγορεύονταν βάσει της συνθήκης για πυραύλους μέσου και μικρότερου βεληνεκούς, ικανούς να πλήξουν στόχους σε ρωσικό έδαφος». πρόσθεσε η Ζαχάροβα.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail