Το πρόβλημα με τις «δυτικές αξίες» είναι ότι οι δυτικοί δεν τις εκτιμούν

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς εκείνοι που φωνάζουν πιο δυνατά για την τυραννία στις ξένες χώρες είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που ζητούν τη λογοκρισία και τη φίμωση οποιουδήποτε επικρίνει τη δυτική αυτοκρατορία;
 
Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com - Παρουσίαση Freepen.gr

Είναι ένας πανταχού παρών ιός του μυαλού σε όλη τη δυτική κοινωνία. Όποιος -και εννοώ οποιοσδήποτε- που επικρίνει επιθετικά και με συνέπεια την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους μπροστά σε ένα μεγάλο κοινό, χαρακτηρίζεται Ρώσος πράκτορας από απολογητές της αυτοκρατορίας και αυτή η συναίνεση συνοδεύεται από την σταθερά αυξανόμενη άποψη ότι οι ρωσικοί πράκτορες και οι χρήσιμοι ηλίθιοι θα πρέπει να απαγορευθούν από τις δυτικές πλατφόρμες.

Οι υπερασπιστές της δυτικής αυτοκρατορίας δε θα παραδεχτούν πως θέλουν να φιμωθούν όλοι οι επικριτές της αυτοκρατορίας, αλλά αυτό είναι που καταλαβαίνετε όταν συνδυάζετε (Α) το γεγονός ότι βλέπουν όλους όσοι επικρίνουν την αυτοκρατορία με επαρκή επιθετικότητα ως Ρώσους πράκτορες με (Β) τη γνώμη τους ότι όσοι δίνονται στη ρωσική επιρροή πρέπει να λογοκρίνονται. Κάθε φορά που επικρίνω την εξωτερική πολιτική της δυτικής αυτοκρατορίας, βάζω τους απολογητές της να μου λένε ότι δεν θα μου επιτρεπόταν ποτέ να ασκήσω τέτοια κριτική στους κυβερνήτες μου αν ζούσα σε ένα έθνος όπως η Ρωσία ή η Κίνα, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν ήταν στο χέρι τους, δε θα μου επιτρεπόταν να ασκήσω κριτική στη δυτική αυτοκρατορία ούτε εδώ. Είναι ίδιοι με τους τυράννους που ισχυρίζονται ότι περιφρονούν.

Το πρόβλημα με τις «δυτικές αξίες» είναι ότι οι δυτικοί δεν τις εκτιμούν. Νομίζουν ότι τις εκτιμούν, αλλά όλη αυτή η ευλάβεια για την ελεύθερη έκφραση και η υποχρέωση να λογοδοτούν με το φως της αλήθειας βγαίνει από το παράθυρο τη στιγμή που βλέπουν κάποιον να λέει κάτι που διαφέρει έντονα από αυτό που τους είπαν οι κυβερνήτες και οι προπαγανδιστές τους να σκεφτούν. . Μετά θέλουν αυτό το άτομο να φιμωθεί και να κλείσει.

Στην πραγματικότητα, οι πιο δυναμικοί επικριτές της δυτικής αυτοκρατορίας ενσαρκώνουν αυτές τις δυτικές αξίες απείρως περισσότερο από ό,τι οι απολογητές της αυτοκρατορίας. Οι επικριτές της αυτοκρατορίας είναι αυτοί που εκτιμούν την ελευθερία του λόγου και θέλουν τους ισχυρούς να λογοδοτήσουν. Είναι αυτοί που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου της συγκεντρωμένης στις ΗΠΑ αυτοκρατορίας που ζητούν λογοκρισία και φωνάζουν για οποιονδήποτε κατευθύνει τον σκληρό αντιπολιτευτικό έλεγχο προς τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο.

Ο κόσμος μου λέει "Μετακόμισε στη Ρωσία!" ή "Μετακινήσου στην Κίνα!" ανάλογα με το ποια πτυχή της παγκόσμιας ατζέντας ισχύος της αυτοκρατορίας τυγχάνει να επικρίνω αυτή την στιγμή, και πάντα θέλω να τους λέω, όχι, εσείς να μετακομίσετε στη Ρωσία. Μετακομίστε στην Κίνα. Είστε αυτός που προσπαθεί να καταστείλει τη διαφωνία και την κριτική των ισχυρών. Είμαι αυτή που ζει με τις δυτικές αξίες καθώς μου πουλήθηκαν και απαιτώ κανονικό έλεγχο της πιο ισχυρής αυτοκρατορίας που έχει υπάρξει ποτέ. Δεν ανήκετε εδώ.

Στο σχολείο μας διδάσκουν ότι η κοινωνία μας εκτιμά την αλήθεια, την ελευθερία του λόγου, την ισότητα, τη λογοδοσία για τους ισχυρούς και την αντίπαλη δημοσιογραφία, μετά μεγαλώνουμε και βλέπουμε τους πάντες να σκίζουν τα ρούχα τους επειδή ιδρύματα όπως το CBS News ή η Διεθνής Αμνηστία έκαναν μια μικρή αναφορά που δε συμμορφώνεται πλήρως με την επίσημη γραμμή των κυβερνώντων μας. Βλέπουμε τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης να απαγορεύονται και τα πρωτόκολλα λογοκρισίας να επεκτείνονται στο ενθουσιώδες cheerleading των κυρίαρχων φιλελεύθερων. Βλέπουμε επιχειρήσεις τρολς που χρησιμοποιούνται για μαζικές αναφορές και κραυγές όσων εξετάζουν εξονυχιστικά τη γραμμή του κατεστημένου για την Ουκρανία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βλέπουμε τον Τζούλιαν Ασάνζ να μαραζώνει στη φυλακή Μπέλμαρς για το έγκλημα της μη εξουσιοδοτημένης δημοσιογραφίας .

Είναι προφανές με μια ματιά τριγύρω πως οι «δυτικές αξίες» για τις οποίες όλοι μας λένε δεν είναι στην πραγματικότητα τρομερά κοινές στη Δύση. Κοιτάξτε τις μεγάλες πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης της Δύσης και ουσιαστικά ποτέ δε δίνουν το βήμα σε κάποιον που ασκεί ουσιαστική κριτική στα πραγματικά κέντρα εξουσίας του δυτικού πολιτισμού. Κοιτάξτε τις δυτικές κυβερνήσεις που χορεύουν συνεχώς στους ρυθμούς της ολιγαρχίας και της αυτοκρατορίας, ανεξάρτητα από το πώς ψηφίζουν οι άνθρωποι στις υποτιθέμενες ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές τους. Κοιτάξτε το Διαδίκτυο και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρείτε αυθεντικές κριτικές για την αυτοκρατορική εξουσία, εκτός αν γνωρίζετε ήδη πού να ψάξετε.

Μερικοί από εμάς αφομοιώσαμε εκείνες τις δυτικές αξίες για τις οποίες διδαχθήκαμε στο σχολείο, αλλά δεν είναι οι άνθρωποι που έχετε εκπαιδευτεί να περιμένετε. Είμαστε οι περιθωριοποιημένοι ξένοι που αντιτίθενται σθεναρά στη λογοκρισία, την προπαγάνδα και τον πόλεμο της αυτοκρατορίας στον Τύπο, ενώ συνεχώς εργαζόμαστε για να ρίξουμε το φως της αλήθειας στους μηχανισμούς της εξουσίας από το περιθώριο, ενώ μας φωνάζουν και μας κατηγορούν για προδοσία από επικρατέστερους συκοφάντες που έχουν πολύ περισσότερα κοινά με τους αυταρχικούς που ισχυρίζονται ότι αντιτίθενται παρά με τις δυτικές αξίες που ισχυρίζονται πως υποστηρίζουν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail