Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για σχέδια αποσταθεροποίησης της περιοχής

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι ενέργειες της Ελλάδας κατά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο είναι μέρος ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην περιοχή.

Το CNN Türk ανέφερε προηγουμένως, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ότι η ελληνική πλευρά χρησιμοποίησε συστήματα αεράμυνας S-300 για τη σύλληψη και τη συνοδεία τουρκικών F-16.

«Γνωρίζουμε καλά τους πραγματικούς λόγους πίσω από τις προσπάθειες παραβίασης των δικαιωμάτων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Γνωρίζουμε επίσης τους στόχους των δυνάμεων και των κύκλων που σήμερα εξοπλίζουν δωρεάν τρομοκράτες κοντά στα σύνορα της Τουρκίας, αν και μια φορά αρνήθηκαν να μεταφέρουν όπλα στην Άγκυρα έναντι χρημάτων», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης χαρακτήρισε «πρόκληση» τις ενέργειες της Ελλάδας κατά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, εκφράζοντας την άποψη πως αυτό είναι «μέρος ενός σχεδίου αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην περιοχή». «Βλέπουμε επίσης ποιοι βοηθούνται από το ΝΑΤΟ σήμερ , όπου κάποτε δεν παρείχαν την κατάλληλη υποστήριξη στην Τουρκία στο πλαίσιο των αυξανόμενων απειλών για την εθνική ασφάλεια», είπε.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ως απάντηση στις απειλές για την εθνική ασφάλεια, η χώρα βασίζεται στην ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail