Η Baerbock κούφανε τους Γερμανούς: Η υποστήριξη για την Ουκρανία θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι ψηφοφόροι!

Παρά την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας που απειλούν την σταθερότητα της χώρας, η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock είπε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία «ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι».

Η Baerbock έκανε τα αξιοσημείωτα σχόλια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πράγα χθες που διοργάνωσε η ΜΚΟ Forum 2000.

«Αν δώσω την υπόσχεση στους ανθρώπους στην Ουκρανία – "Στεκόμαστε μαζί σας, όσο μας χρειάζεστε", τότε θέλω να την εκπληρώσω. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν οι Γερμανοί ψηφοφόροι μου, αλλά θέλω να το πω στο λαό της Ουκρανίας», είπε.

Η Baerbock είπε ότι μια τέτοια προσέγγιση δε θα άλλαζε ακόμα κι αν μεγάλος αριθμός ανθρώπων βγει στους δρόμους διαμαρτυρόμενος για τους ακρωτηριασμούς των λογαριασμών ενέργειας.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι από τώρα με το χειμώνα, όταν θα μας αμφισβητήσουν ως δημοκρατικούς πολιτικούς. Ο κόσμος θα βγει στο δρόμο και θα πει "Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις τιμές της ενέργειας μας". Και θα πω "Ναι το ξέρω, άρα σας βοηθάμε με κοινωνικά μέτρα". Αλλά δε θέλω να πω "Εντάξει τότε σταματάμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας". Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας και αυτό σημαίνει ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν και τον χειμώνα, ακόμα κι αν είναι πολύ σκληρό για τους πολιτικούς», δήλωσε η Baerbock.

Το σχόλιο είναι μια αρκετά εκπληκτική παραδοχή πως οι παγκόσμιοι ηγέτες σκοπεύουν να παρατείνουν τον πόλεμο για όσο το δυνατόν περισσότερο, ανεξάρτητα από το πόσο βλάπτει τις χώρες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail