Η Τουρκία θα πληρώσει το 1/4 του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή ότι η Τουρκία θα πληρώσει για το ένα τέταρτο των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια στο πλαίσιο μιας νέας σειράς συμφωνιών που αποσκοπούν στην τόνωση του εμπορίου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Πούτιν έκανε την ανακοίνωση κατά την εναρκτήρια ομιλία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο πρώην Σοβιετικό Ουζμπεκιστάν.

Ο Ερντογάν και ο Πούτιν δεσμεύτηκαν για πρώτη φορά να επεκτείνουν το εμπόριο κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης τον Αύγουστο στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας στο Σότσι, που σήμανε συναγερμό στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αρνήθηκε να συμμετάσχει στις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Ο Ερντογάν έχει πει ότι πρέπει να ακολουθήσει μια «ισορροπημένη» προσέγγιση στον πόλεμο - προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα ενώ συναλλάσσεται με τη Μόσχα - λόγω της εξάρτησης της Τουρκίας από τον ρωσικό ενεργειακό εφοδιασμό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail