Ανεστάλη η οικονομική υποστήριξη του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης στην Τουρκία!

en.etilaf.org
Freepen.gr -
Οι υποστηρικτές του Εθνικού Συνασπισμού Συριακών Επαναστατικών και Αντιπολιτευόμενων Δυνάμεων, κοινώς γνωστοί ως Συνασπισμός Συριακής Αντιπολίτευσης (SOC), είχαν αναστείλει την οικονομική τους υποστήριξη, ανέφερε το Sputnik στις 18 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, η απόφαση για αναστολή της οικονομικής στήριξης στον συνασπισμό που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη ήρθε καθώς οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συμμετάσχουν σε συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγές με γνώση του θέματος είπαν στο Sputnik ότι οι χώρες που υποστηρίζουν το SOC σταμάτησαν να καλύπτουν τα οικονομικά έξοδα, τα προσωπικά έξοδα και τα έξοδα ταξιδιού που προκύπτουν από πολιτικές και κοινωνικές δραστηριότητες, σεμινάρια και συναντήσεις που πραγματοποιούνται από μέλη του συνασπισμού σε τουρκικές πόλεις.

«Η αναστολή της οικονομικής στήριξης για τις δραστηριότητες [του SOC] δεν είναι το μόνο πράγμα που αποκαλύπτει μια αλλαγή στη διάθεση των χωρών που στηρίζουν τον συνασπισμό, καθώς οι μισθοί των μελών του συνασπισμού έχουν επίσης καθυστερήσει τους τελευταίους δύο μήνες για περισσότερες από 15 ημέρες», είπε μια από τις ανώνυμες πηγές.

Λαμβάνει οικονομική υποστήριξη από πολλές χώρες. Τα μέλη του αμείβονται και με μηνιαίες αποδοχές. Όλα τα χρήματα διοχετεύονται συνήθως μέσω των τουρκικών αρχών.

Το Sputnik ανέφερε ότι οι ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης προσπαθούν τώρα να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για το επερχόμενο ταξίδι τους στις ΗΠΑ. Ακόμη και ο στενότερος σύμμαχός τους, η Τουρκία, αρνήθηκε να πληρώσει για το ταξίδι.

Ο SOC ιδρύθηκε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος στη Δαμασκό. Λίγο αργότερα, ο συνασπισμός ίδρυσε την έδρα του στην πόλη της Κωνσταντινούπολης. Αυτό επέτρεψε στην Τουρκία να κυριαρχήσει σε μεγάλο μέρος των εσωτερικών και εξωτερικών υποθέσεων του συνασπισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail