Το Πεντάγωνο παραδέχεται την «πιθανότητα» ουκρανικού βομβαρδισμού κοντά στον σταθμό του Zaporozhye

Freepen.gr - Ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να έπληξαν την περιοχή γύρω από τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye, αλλά επέμεινε ότι αυτό ήταν μόνο ως απάντηση στα ρωσικά πυρά που φέρεται να προέρχονταν από την περιοχή. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, οι ρωσικές αρχές δήλωσαν ότι μια ουκρανική οβίδα πυροβολικού προκάλεσε ζημιά στην οροφή του κτιρίου που αποθηκεύει καύσιμα του αντιδραστήρα.

«Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι ότι οι Ρώσοι χτυπούν γύρω από το εργοστάσιο», είπε ο ανώνυμος αξιωματούχος στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Πεντάγωνο. "Ξέρω επίσης ότι υπάρχουν χτυπήματα κοντά στο εργοστάσιο."

Ο αξιωματούχος είπε ότι ήταν «δύσκολο να εξηγηθεί» πώς οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν την κατάσταση γύρω από τον πυρηνικό σταθμό, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

«Και δε θέλω να πω ότι ούτε οι Ουκρανοί έχουν χτυπήσει σε αυτή την περιοχή γιατί νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να έχουν βομβαρδίσει, αλλά – σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι τα ανταποδοτικά πυρά κατά των Ρώσων που χτυπούν από αυτές τις τοποθεσίες», είπε.
 

 
photo: https://sarajevotimes.com/can-the-nuclear-cloud-from-zaporozhye-arrive-to-bih/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail