Γενί Σαφάκ: Η Ελλάδα επιδιώκει σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Δύσης - Να αναπτύξουμε τους S-400

Freepen.gr - Τούρκοι ειδικοί πιστεύουν ότι η Ελλάδα επιδιώκει να ξεκινήσει μια σύγκρουση μεταξύ Άγκυρας και Δύσης αναγκάζοντας την Τουρκία να ενεργοποιήσει τα συστήματα αεράμυνας S-400, γράφει η εφημερίδα Yeni Şafak.

Το CNN Türk μετέδωσε την Κυριακή, επικαλούμενο πηγές στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας, πως η ελληνική πλευρά ανέπτυξε συστήματα αεράμυνας S-300 κλειδώνοντας τουρκικά F-16 που εντοπίστηκαν δυτικά της Ρόδου σε ύψος περίπου τριών χιλιομέτρων.

"Σύμφωνα με τους ειδικούς, η Ελλάδα επιδιώκει ένταση γιατί είναι δυσαρεστημένη που η Άγκυρα γίνεται όλο και πιο σημαντικός παγκόσμιος παίκτης. Στόχος της Αθήνας είναι είτε να ξεκινήσει πόλεμο είτε να δημιουργήσει σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Δύσης, αναγκάζοντας την Άγκυρα να ενεργοποιήσει τους S-400», γράφει το δημοσίευμα.

Ο απόστρατος Ταξίαρχος, Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Fahri Erenel τόνισε πως η Ελλάδα «θέλει να σαμποτάρει την αξία της Τουρκίας στην παγκόσμια διπλωματία», ειδικά κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δημιουργώντας ένταση.

"Η Ελλάδα θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι η Τουρκία δεν είναι ειρηνική, θέλει πόλεμο, παγιδεύοντάς την με μια πιθανή απάντηση. Φυσικά, είναι σαφές ότι υπάρχει συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες", ανέφερε η εφημερίδα σύμφωνα με τον ειδικό.

Δηλώνοντας ότι η χρήση των S-300 από την Ελλάδα δίνει στην Τουρκία το δικαίωμα να αναπτύξει τους S-400, ο Erenel σημείωσε πως «δεν πρέπει να υπάρξει μια κατάσταση όπου μια χώρα του ΝΑΤΟ μπορεί να χρησιμοποιήσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας και μια άλλη όχι».

"Θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση να ενεργοποιηθούν οι S-400 ως απάντηση. Επιπλέον, οι S-400 έχουν πολύ πιο προηγμένη τεχνολογία όσον αφορά την ικανότητα να διορθώνουν διάφορα σημεία. Αυτό θα ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας." είπε ο ειδικός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail