Οι ΗΠΑ εισήγαγαν πάνω από 6 δισ. δολάρια σε αγαθά από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία!

Σε απάντηση στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να απομονώσει και να «σακατέψει» τη ρωσική οικονομία. Ωστόσο, η Μόσχα κατάφερε να διατηρήσει την οικονομική της δύναμη, εν μέρει εξάγοντας πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το μήνα σε ξύλο, μέταλλα, τρόφιμα και άλλα αγαθά στις ΗΠΑ. 

Kyle Anzalone και Will Porter - libertarianinstitute.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Περισσότερα από 3.600 πλοία από τη Ρωσία έχουν φτάσει στα λιμάνια των ΗΠΑ από τις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που επικαλείται το Associated Press. Ενώ αυτό είναι σχεδόν το ήμισυ των αποστολών την ίδια περίοδο σε σύγκριση με πέρυσι, εξακολουθεί να ανέρχεται σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισαγωγές.

Ο αριθμός των ρωσικών προϊόντων που εισέρχονται στα λιμάνια των ΗΠΑ υποδηλώνει πως ο Μπάιντεν δεν εκπληρώνει τη δέσμευσή του να απομονώσει την οικονομία της Μόσχας. Λόγω των λεγόμενων περιόδων «wind down» που επιτρέπουν στις εταιρείες να ολοκληρώσουν προηγούμενες συμφωνίες, ορισμένα από τα αγαθά συνεχίζουν να εισέρχονται στη χώρα πολύ μετά την ανακοίνωση κυρώσεων του Λευκού Οίκου σε αυτά τα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Παραδόξως, άλλες ρωσικές εισαγωγές, όπως τα λιπάσματα, ήρθαν κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης Μπάιντεν, η οποία προέτρεψε τις αμερικανικές εταιρείες να καλύψουν τις ελλείψεις.

Και ενώ ο Λευκός Οίκος έχει κατασχέσει πολλά πολυτελή γιοτ που ανήκουν σε πλούσιους Ρώσους με χαλαρούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, το AP διαπίστωσε ότι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες εισάγουν εκατομμύρια δολάρια σε μέταλλο από μια ρωσική εταιρεία που κατασκευάζει ανταλλακτικά για τα μαχητικά αεροσκάφη της Μόσχας τονίζοντας μια άλλη περίεργη ασυμφωνία στην εκστρατεία κυρώσεων του Μπάιντεν.

Παρά τη διπλωματική πίεση από την Ουάσιγκτον, άλλοι Αμερικανοί σύμμαχοι αυξάνουν τους οικονομικούς δεσμούς τους με τη Ρωσία. Η Τουρκία – μέλος του ΝΑΤΟ – διπλασίασε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου φέτος.

Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπάιντεν, έχει λάβει πολλά βήματα για να ενισχύσει τους δεσμούς με το Νέο Δελχί, με τα αμερικανικά στρατεύματα να συμμετέχουν επί του παρόντος σε στρατιωτικές ασκήσεις με την Ινδία στα κινεζικά σύνορα. Όμως, όπως η Άγκυρα, η χώρα έχει αυξήσει σημαντικά τις εισαγωγές ενέργειας από τη Μόσχα. Η ινδική ρουπία έχει γίνει επίσης σημαντικό νόμισμα για το εμπόριο διαμαντιών, επιτρέποντας στους αγοραστές να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Αν και ο δυτικός οικονομικός πόλεμος είχε σκοπό να αρνηθεί την στρατιωτική ισχύ της Μόσχας και να την φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μέχρι στιγμής έχει δει μικρή επιτυχία. Με τις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας να ξεπερνούν τα προπολεμικά επίπεδα τους τελευταίους μήνες και το ρούβλι να αυξάνεται έναντι του δολαρίου, η οικονομία της Ρωσίας φαίνεται να τα πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι μεγάλο μέρος της Ευρώπης από τότε που ξέσπασαν οι μάχες τον περασμένο χειμώνα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail