Ο δήμαρχος της Οδησσού ζητά διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία!

(Gennadiy Truhanov/Facebook)
Freepen.gr -
Ο δήμαρχος της Οδησσού, Γκενάντι Τρουχάνοφ, κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία και να αναζητήσουν συμβιβασμούς. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό να διαπραγματευόμαστε με πολιτικό τρόπο, οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων διακυβεύονται. Φυσικά, θα ήθελα την επιστροφή των συνόρων μας του 1991, αλλά αυτό πρέπει να γίνει βήμα-βήμα, πρέπει να βρεθούν συμβιβασμοί, να αποφευχθεί η λογική από τοίχο σε τοίχο», είπε ο Τρουχάνοφ.

Ο δήμαρχος εκτίμησε επίσης τις αποφάσεις του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, που ελήφθησαν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στη χώρα. Σύμφωνα με τον Τρουχάνοφ, είναι όλοι «γενικά σωστοί».

Την ίδια στιγμή ;omvw, ο επικεφαλής της πόλης επέκρινε τον Ζελένσκι ότι δεν παραχώρησε «μεγαλύτερη αυτονομία» σε περιφέρειες και δήμους.

Ο Τρουχάνοφ μίλησε για άλλη μια φορά κατά της κατεδάφισης του μνημείου της Αικατερίνης Β' της Οδησσού. «Ακόμα κι αν καταστρέψουμε μνημεία, η ιστορία δεν θα αλλάξει. Γνωρίζω ότι η αίτηση [για την κατεδάφιση του μνημείου της Ρωσικής Αυτοκράτειρας] έχει συγκεντρώσει 25.000 υπογραφές, αλλά είμαι υπέρ της αναμονής. Με αυτή την προσέγγιση, να κατεδαφίσω μνημεία του Πούσκιν ή του Γκαγκάριν; Δεν έχει νόημα», είπε ο δήμαρχος.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail