Μόσχα: Η Ουκρανία σχεδιάζει μεγάλη πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye για να εκβιάσει την Ευρώπη

Freepen.gr - Το Κίεβο προετοιμάζει μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye για να εκβιάσει την Ευρώπη με πυρηνική απειλή, δήλωσε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό κανάλι One ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Zaporozhye.

«Η Ουκρανία σχεδιάζει μια μεγάλης κλίμακας πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», είπε ο αξιωματούχος.

Ο Ρογκόφ είπε πως στόχος ήταν να εκβιαστεί η Ευρώπη με πυρηνική απειλή και να δυσφημιστεί η Ρωσία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα επιτεθεί στην πυρηνική εγκατάσταση.

Ο πυρηνικός σταθμός Zaporozhye είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης. Με χωρητικότητα περίπου 6.000 μεγαβάτ, παρήγαγε το ένα τέταρτο της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας. Τώρα, το NPP λειτουργεί στο 70% της δυναμικότητάς του λόγω της υπερπροσφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στα υπό ρωσικό έλεγχο εδάφη της περιοχής Zaporozhye.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail