Ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα βρέχουν την κόλαση στα κρησφύγετα του ISIS στη Ράκα

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
Στις 10 Αυγούστου, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών σε κρησφύγετα πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, περισσότερες από 13 αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν σπήλαια στα περίχωρα της πόλης Ρεσάφα στη νότια ύπαιθρο της Ράκα, όπου έχουν καταφύγει τρομοκράτες του ISIS. Η ομάδα παρακολούθησης που εδρεύει στο Λονδίνο δεν ανέφερε θύματα ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές ήταν πιθανότατα απάντηση σε μια επίθεση από πυρήνες του ISIS στη νότια ύπαιθρο της Ράκα που έλαβε χώρα στις 7 Αυγούστου. Η επίθεση είχε στόχο ένα όχημα του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στα δυτικά της αεροπορικής βάσης Tabqah. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Amaq, ισχυρίστηκε πως τέσσερις στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Τους τελευταίους μήνες, η νότια ύπαιθρος της Ράκα έγινε το κύριο προπύργιο των πυρήνων του ISIS σε όλη την κεντρική Συρία.

Μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου, ο SAA και οι VKS σκότωσαν περισσότερους από 20 τρομοκράτες του ISIS κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη νότια ύπαιθρο της Ράκα. Αυτό όμως δεν ήταν προφανώς αρκετό για να κρατήσει την τρομοκρατική ομάδα μακριά από την περιοχή για πάρα πολύ καιρό.



Οι πυρήνες του ISIS πιθανότατα προσπαθούν να διατηρήσουν μια ισχυρή παρουσία στη νότια ύπαιθρο της Ράκα λόγω της εγγύτητάς της στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας, όπου η παρουσία της τρομοκρατικής ομάδας είναι η ισχυρότερη. Οι τρομοκράτες μπορεί να επιζούν από την υποστήριξη που παρέχουν οι σύντροφοί τους σε περιοχές που κατέχονται από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμό και τον πληρεξούσιό του, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail