Η Washington Post παραδέχτηκε ότι ο Ζελένσκι είπε ψέματα, οι άνθρωποι πέθαναν και οι Ουκρανοί είναι αναστατωμένοι

Η Washington Post δημοσίευσε ένα εκπληκτικά ειλικρινές άρθρο την Πέμπτη ως απάντηση στην εκτεταμένη οργή που προκάλεσε στους δικούς του ανθρώπους η συνέντευξή της με τον Ζελένσκι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Με τίτλο «Ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει έκρηξη κριτικής για την αποτυχία να προειδοποιήσει για πόλεμο», το άρθρο επισημαίνει πώς αυτός ο λεγόμενος «κύριος επικοινωνιολόγος» προφανώς ξεγλίστρησε παραδεχόμενος ότι είπε ψέματα στους συμπατριώτες του αρνούμενος προηγούμενες αναφορές για αυτό που περιγράφουν ως ρωσική «εισβολή» στην Ουκρανία. 

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Για να είμαστε ξεκάθαροι, η πραγματικότητα είναι ότι η Ρωσία ετοιμαζόταν να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα ως έσχατη λύση για την υπεράσπιση της ακεραιότητας των κόκκινων γραμμών εθνικής ασφάλειας σε αυτή τη γειτονική χώρα, αφού το ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ τις ξεπέρασε. Πέρα από αυτό, το θέμα πίσω από το άρθρο τους είναι ότι ο Ζελένσκι είπε ψέματα, οι άνθρωποι πέθαναν και οι Ουκρανοί είναι αναστατωμένοι.

Η έκθεση αυτού του σημαντικού σταθμού Mainstream Media (MSM) αναφέρει τα λόγια ενός ζευγαριού Ουκρανών που εξέφρασαν την οργή τους για όσα μόλις αποκάλυψε ο αρχηγός τους, τα οποία υπονοούσαν πως ήταν αντιπροσωπευτικά της κοινής γνώμης τις ημέρες μετά τη δημοσίευση της αρχικής του συνέντευξης. Δικαίως περιγράφεται από την Washington Post ως η «πρώτη σοβαρή επικοινωνιακή κρίση» του Zelensky, καθώς ο λόγος για τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι είναι τόσο θυμωμένοι είναι επειδή εξήγησε επιπόλαια το ψέμα του ισχυριζόμενος ότι εξοικονομούσε 7 δισεκατομμύρια δολάρια την Ουκρανία το μήνα από τον Οκτώβριο και μετά. Προφανώς, πιστεύει ότι οι ζωές των ανθρώπων του έχουν ένα τίμημα και δεν είναι τόσο ιερές όσο το έκανε πάντα να φαίνεται στις καθημερινές εμφανίσεις του σε βίντεο όπου προσποιείται ότι είναι λυπημένος για όλους εκείνους που πέθαναν. Αν απλώς έλεγε στους Ουκρανούς την αλήθεια, πολλοί μπορεί να είχαν τραπεί σε φυγή ή να είχαν προετοιμαστεί καλύτερα για τη σύγκρουση.

Αντίθετα, η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού ακινητοποιήθηκε αφότου εμπιστεύτηκε τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του ότι καμία τέτοια ρωσική στρατιωτική ενέργεια δεν ήταν επικείμενη, η οποία αναμφισβήτητα είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των απωλειών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν η Διεθνής Αμνηστία απέδειξε πως οι δυνάμεις του Κιέβου στρατιωτικοποίησαν παράνομα κατοικημένες περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή και έτσι εκμεταλλεύονταν τους αμάχους εκεί ως ανθρώπινες ασπίδες σε μια απελπισμένη τελευταία προσπάθεια να σταματήσουν την αργή αλλά σταθερή προέλαση της Ρωσίας τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτός, ωστόσο, μπορεί να ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να προειδοποιήσει τον λαό του για το τι επρόκειτο να συμβεί, καθώς οι στρατιωτικοί του αξιωματούχοι μπορεί να είχαν ένα μακιαβελικό «αμυντικό σχέδιο» κατά καιρούς για να στηριχθούν δυσανάλογα σε μια πολιτική ανθρώπινων ασπίδων.



Αν ο Ζελένσκι ήταν ειλικρινής με το λαό του πριν από μήνες και τους είχε πει για το τι επρόκειτο να συμβεί, τότε η φρίκη που βίωσαν εκατομμύρια από αυτούς – μεταξύ άλλων με το άμεσο χέρι της κυβέρνησής τους – θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Το κερδοσκοπικό προσχεδιασμένο «σχέδιο άμυνας» ανθρώπινης ασπίδας σε συνδυασμό με τα οικονομικά και οικονομικά συμφέροντα των ολιγαρχικών υποστηρικτών του είναι ο λόγος για τον οποίο αρνήθηκε να το πράξει, γεγονός που εκθέτει αυτόν τον «κύριο επικοινωνιακό» ως τίποτε άλλο παρά ως κύριο χειραγωγό, ή μάλλον, την μαριονέτα που πολεμοκάπηλοι δυτικοί προστάτες εκμεταλλεύονται για να χειραγωγήσουν τον ουκρανικό πληθυσμό. Τα ψέματά του επηρέασαν κάθε Ουκρανό, γι' αυτό και τόσοι πολλοί από αυτούς στρέφονται ξαφνικά εναντίον του, ωθώντας έτσι την Washington Post να αναφέρει με έκπληξη αυτή την απότομη αλλαγή της κοινής γνώμης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail