Πολωνός οικονομολόγος προέβλεψε το τέλος της οικονομικής ισχύος και την κατάρρευση της Γερμανίας

rohrspatz / pixabay
Freepen.gr - Η Γερμανία κινείται προς τον απομονωτισμό και φοβάται το δικό της μέλλον. Αυτή η άποψη εκφράστηκε στο άρθρο «Ας προετοιμαστούμε για την πτώση της Γερμανίας» για την πολωνική συντηρητική πύλη Niezalezna.pl από τον οικονομολόγο Bartosz Bartczak.

Η Γερμανία, γράφει με βεβαιότητα ο ειδικός, αναμένει μια κατάρρευση για δύο λόγους: η ιδέα μιας ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής βασισμένης στις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία απέτυχε και ένα σοβαρό πρόβλημα εμφανίστηκε στον ορίζοντα με τη μορφή της Κίνας.

Η Γερμανία βρέθηκε σε μια γεωπολιτική παγίδα που καθορίζεται από τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. «Και αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της οικονομικής ισχύος της Γερμανίας», είπε ο Μπάρτσακ, προειδοποιώντας ότι μια τέτοια κατάσταση θα οδηγήσει επίσης σε προβλήματα για την Πολωνία, η οποία συνδέεται στενά με τη γερμανική οικονομία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον συγγραφέα, υπάρχουν οφέλη για την Πολωνία στη σημερινή κατάσταση. "Τώρα μπορούμε να προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε με τη σύγχρονη βιομηχανία. Και ένας πιθανός νέος ψυχρός πόλεμος είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς. Έτσι έχτισε η Νότια Κορέα τη δύναμή της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail