Washington Post: Ο Ζελένσκι αντιμετωπίζει σφοδρή κριτική από Ουκρανούς

Freepen.gr - Πολλοί Ουκρανοί έχουν εξοργιστεί με την παραδοχή του Προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι ότι απέκρυψε τα νέα για την επικείμενη ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση την περασμένη άνοιξη.

Αυτό αναφέρει η Washington Post, όπου έκανε την αποκάλυψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η αποκάλυψη του Ζελένσκι πως θυσίασε ζωές για να αποφύγει την καταστροφή της οικονομίας ήταν η πρώτη του σοβαρή επικοινωνιακή γκάφα από την έναρξη της σύγκρουσης, ανέφερε η εφημερίδα.

Πρώτα ο Ζελένσκι φαινόταν «πέρα από μομφή, εθνικός ήρωας» στους Ουκρανούς, ανέφερε η δημοσίευση, αλλά η παραπάνω παραδοχή «τρύπησε τη φούσκα, προκαλώντας έναν καταρράκτη δημόσιας κριτικής χωρίς προηγούμενο από την έναρξη του πολέμου».

Στη συνέντευξη, ο Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι πριν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών με τη Ρωσία, υποβάθμισε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για μια επικείμενη επίθεση από φόβο πως οι Ουκρανοί θα εγκαταλείψουν μαζικά τη χώρα.

«Αν είχαμε ενημερώσει… τότε θα έχανα 7 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα από τον περασμένο Οκτώβριο», είπε. Ο Ζελένσκι ισχυρίστηκε πως αυτή η εξαπάτηση των δικών του ανθρώπων εμπόδισε τη Ρωσία να καταλάβει τη χώρα σε τρεις ημέρες.

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ζελένσκι υποσχέθηκε στους Ουκρανούς μια ειρηνική χρονιά, δηλώνοντας ότι οι άνθρωποι θα μαγείρευαν μπάρμπεκιου κατά τις γιορτές του Μαΐου, όπως κάνουν πάντα. Η δήλωση ήρθε λίγες μέρες αφότου συναντήθηκε με τον διευθυντή της CIA Γουίλιαμ Μπερνς, ο οποίος φέρεται να εξέθεσε λεπτομερώς τα στρατιωτικά σχέδια της Ρωσίας.

Πολλοί απλοί Ουκρανοί και δημόσια πρόσωπα εξοργίστηκαν, βλέποντας τον πρόεδρό τους να μην τους εμπιστεύεται προφανώς να χειριστούν την αλήθεια. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail