Μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους των ΗΠΑ μπορεί να εντοπίσει την Ταϊβάν – ή την Ουκρανία στο χάρτη

purrlicious / pixabay
Freepen.gr - Παρόλο που η κάλυψη των εταιρικών μέσων ενημέρωσης για το ταξίδι της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν κατάφερε να φτάσει το 71% του αμερικανικού εκλογικού σώματος, ένας στους τρεις ήταν σε θέση να εντοπίσει πραγματικά το νησί σε χάρτη της Ασίας, σύμφωνα με έρευνα της Morning Consult που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη .

Η Πελόζι επισκέφθηκε την Ταϊβάν στις 2 Αυγούστου, καθώς τα μέσα ενημέρωσης παρακολούθησαν το αεροπλάνο της και ανέφεραν τόσο για το ταξίδι της όσο και για την έξαλλη απάντηση του Πεκίνου σε αυτό.

Στις 6-7 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της «βαριάς κάλυψης των μέσων ενημέρωσης» του ταξιδιού, η Morning Consult διεξήγαγε ένα «πείραμα έρευνας» μεταξύ ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 2.005 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στις ΗΠΑ.

Μόνο το 34% των ερωτηθέντων μπόρεσε να εντοπίσει την Ταϊβάν – λίγο πολύ με ακρίβεια – σε έναν κενό χάρτη της Ασίας. Περίπου το 86% από αυτούς είπε πως είχαν ακούσει «τουλάχιστον κάτι» για το ταξίδι της Πελόζι. Περιέργως, ήταν το ίδιο κλάσμα του αμερικανικού εκλογικού σώματος που μπόρεσε να αναγνωρίσει την Ουκρανία σε ένα χάρτη στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όσοι μπορούσαν να εντοπίσουν την Ταϊβάν ήταν «σημαντικά πιο πιθανό» να έχουν ακούσει για τα αντίποινα της Κίνας στην επίσκεψη της Πελόζι. Πάνω από το 75% από αυτούς γνώριζαν ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός εκτόξευε πυραύλους και έστειλε αεροσκάφη στα στενά της Ταϊβάν, σε σύγκριση με το 60% και το 56% αντίστοιχα στο συνολικό εκλογικό σώμα.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα του Αυγούστου με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, η Morning Consult διαπίστωσε πως η επίσκεψη της Πελόζι μόλις και μετά βίας κούνησε τη βελόνα στις απόψεις των Αμερικανών όσον αφορά την Ταϊβάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Ο αριθμός εκείνων που θα υποστήριζαν την αποστολή περισσότερων πληροφοριών στην Ταϊβάν, την αποστολή περισσότερων αμερικανικών στρατευμάτων στην Ασία και την αποστολή τους στην Ταϊβάν συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες – αλλά η υποστήριξη για την αποστολή περισσότερων αμερικανικών όπλων στην Ταϊπέι μειώθηκε κατά το ίδιο ποσό. Η εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων με την Ταϊπέι μειώθηκε στην πραγματικότητα κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Παρόλο που η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει επίσημα δεσμευτεί να διατηρήσει την πολιτική της «Μίας Κίνας», μόνο το 18% των Αμερικανών ψηφοφόρων υποστηρίζει την αναγνώριση της Ταϊβάν ως τμήμα της Κίνας – με το 51% να είναι τώρα αντίθετο, από το 49% το Μάιο. Ωστόσο, η Morning Consult σημείωσε ότι η έρευνα είχε «μη σταθμισμένο περιθώριο σφάλματος» συν ή πλην δύο ποσοστιαίων μονάδων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail