Türkiye: Πάμε για τηλεφωνικές συνομιλίες Ασαντ - Ερντογάν

Freepen.gr - Οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Συρίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Μπασάρ αλ Άσαντ ενδέχεται να έχουν τηλεφωνικές συνομιλίες μετά από πρόταση του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η εφημερίδα Türkiye, προσκείμενη σε κυβερνητικούς κύκλους, επικαλούμενη πηγές της.

"Όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα το Σότσι, αντάλλαξε απόψεις με τον Ρώσο ηγέτη Πούτιν για τη Συρία. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο δρόμο της επιστροφής, ο Ερντογάν είπε πως, παρά την παρουσία τρομοκρατικών δομών στα σύνορα με τη Συρία, ο Πούτιν πρότεινε την επίλυση των θεμάτων μαζί με την συριακή κυβέρνηση", γράφει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα, γνωστή για την εγγύτητά της με κυβερνητικούς κύκλους, γράφει ότι ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε τα δύο μέρη να συναντηθούν για συζητήσεις. Σύμφωνα με τα νέα, η Άγκυρα είπε ότι είναι πολύ νωρίς για αυτή τη συνάντηση. Ωστόσο, σημειώθηκε πως θα μπορούσαν να γίνουν τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Ερντογάν και Άσαντ.

Μιλώντας για τα υποτιθέμενα σχέδια του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να συνομιλήσει με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ μετά από πρόταση του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε:

"Οι συριακές υποθέσεις συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνάντησης στο Σότσι . Όσον αφορά τις προοπτικές διμερών επαφών μέσω τηλεφώνου, πρέπει να ρωτήσετε την τουρκική πλευρά ή τη συριακή πλευρά". 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail