Ερντογάν: Η Τουρκία θα πληρώσει κάποιες ποσότητες ρωσικού αερίου σε ρούβλια

Freepen.gr - Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία θα αρχίσει να πληρώνει για ορισμένες από τις εισαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας σε ρούβλια, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ανακοίνωση έγινε αρχικά από τη Μόσχα αργά την Παρασκευή μετά από περισσότερες από τέσσερις ώρες συνομιλιών μεταξύ του Ερντογάν και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι.

«Ως Τουρκία, η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε όλους», φέρεται να είπε ο Ερντογάν το Σάββατο σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την πτήση του από το Σότσι.

«Ένα καλό με αυτήν την επίσκεψη στο Σότσι είναι ότι συμφωνήσαμε για το ρούβλι με τον κ. Πούτιν», είπε ο Ερντογάν.

«Δεδομένου ότι θα κάνουμε αυτό το εμπόριο σε ρούβλια, αυτό θα φέρει φυσικά χρήματα στην Τουρκία και τη Ρωσία».

Ούτε ο Ερντογάν ούτε οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πει ποιο μέρος του φυσικού αερίου θα καλυφθεί από τις πληρωμές σε ρούβλια.

Η αποφυγή πληρωμής για το φυσικό αέριο σε δολάρια βοηθά την Τουρκία να προστατεύσει τα φθίνοντα αποθέματά της σε σκληρό συνάλλαγμα.

Η τουρκική κυβέρνηση φέρεται να ξόδεψε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο προσπαθώντας να στηρίξει τη λίρα έναντι της απότομης πτώσης κατά την τελευταία της οικονομική κρίση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail