AANES: Η τουρκική κλιμάκωση κατά της περιοχής αποτελεί κίνδυνο για όλη τη Συρία

Το Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κλιμάκωση των επιθέσεων του τουρκικού κράτους κατοχής στην περιοχή, η οποία αναφέρει τα εξής:

«Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με τη Συρία και την περιοχή μας, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις και όλες έδειξαν μια πολιτική λύση. Ειδικά υπό το φως της επιδίωξης της Τουρκίας για περισσότερο πόλεμο, υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες για μια πολιτική λύση, αλλά αρνούμαστε οποιαδήποτε συμφωνία για μια πολιτική λύση που είναι αντίθετη προς το συμφέρον της Συρίας και του λαού της, όπως η συμφωνία των Αδάνων».

Παρ' όλες τις εξελίξεις, το τουρκικό κράτος συνεχίζει τον γενοκτονικό του πόλεμο κατά του λαού και των περιοχών μας, χρησιμοποιώντας πολλαπλά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυροβολικού και drones, για να προκαλέσει τις δυνάμεις στα σύνορα από τη μία πλευρά και σε μια προσπάθεια να στοχοποιήσει αμάχους με σκοπό τη δημιουργίας χάους και εξαναγκασμού του λαού σε φυγή για να καταλάβει νέες περιοχές και να τις προσαρτήσει στο κατοχικό του σχέδιο.

Η Τουρκία επιδιώκει επίσης εκδίκηση κατά του ISIS στοχεύοντας ηγέτες που πολέμησαν το ISIS, όπως η σύντροφος Jiyan και οι σύντροφοί της στις Μονάδες Προστασίας Γυναικών (YPJ), καθώς και στοχοποιώντας τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας στην Ain Issa και στο Kobane.

Η εύθραυστη θέση των εγγυητών χωρών της διαδικασίας κατάπαυσης του πυρός εμφανίζεται ξανά και σοβαρά, καθώς γίνεται σαφές ότι υπάρχει επιείκεια και περιφρόνηση για όσα κάνει η Τουρκία κατά των περιοχών μας.

Εμείς στο Τμήμα Εξωτερικών Σχέσεων στην Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας επιβεβαιώνουμε ότι αυτή η τουρκική κλιμάκωση δεν θα εξυπηρετήσει ποτέ το συριακό συμφέρον και θα αποτελέσει κίνδυνο για όλη τη Συρία και τον λαό της. Χωρίς αμφιβολία, νομιμοποιεί την τουρκική κατοχή και την υποστήριξη του ISIS να επιστρέψει ξανά».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail