Πως η πρόταση του Ζελένσκι να απαγορευθούν οι Ρώσοι από τη Δύση αποσκοπεί στην ανατροπή του Πούτιν

Πολλοί άνθρωποι μιλούν για την πρόταση του Ζελένσκι που μοιράστηκε με την Washington Post σε μια πρόσφατη συνέντευξη σχετικά με την απαγόρευση όλων των Ρώσων να επισκέπτονται τη Δύση. Είναι αναμφισβήτητα η επιτομή του φασισμού, καθώς επιδιώκει να τιμωρήσει συλλογικά έναν ολόκληρο λαό για την εξωτερική πολιτική των αρχών του, αλλά έχει και κάτι περισσότερο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ουκρανός ηγέτης. Του ξέφυγε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης παραδεχόμενος ότι «αυτός είναι ο μόνος τρόπος να επηρεαστεί ο Πούτιν» αφού εξήγησε πώς φαντάζεται ότι ο ρωσικός λαός θα αντιδράσει σε αυτή την πιθανή απαγόρευση. Υπονοείται πολύ έντονα ότι περιμένει από αυτούς να ξεκινήσουν μια Έγχρωμη Επανάσταση για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Πούτιν.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Δεν πειράζει που αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι παρά πολιτική φαντασία, το σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι τα κίνητρά του για την ανάμειξη να προτείνει την πλήρη απαγόρευση της επίσκεψης των Ρώσων στη Δύση. Τα δυτικά Mainstream Media (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εκτοξεύουν αδιάκοπα θεωρίες συνωμοσίας από το 2016 και μετά υποστηρίζοντας ότι η Μόσχα είναι αυτή που αναμιγνύεται στη Δύση, συμπεριλαμβανομένου πιο πρόσφατα μέσω του Κινήματος Uhuru των ΗΠΑ, ωστόσο ο ίδιος αντιπρόσωπος της ανατολικής Ευρώπης της μονοπολικής ηγεμονίας είναι παραδέχεται πλέον ανοιχτά πως θέλει να ανακατευτεί στη Ρωσία μέσω των προτεινόμενων μέσων του για να πραγματοποιήσει εκεί αλλαγή καθεστώτος. Η υποκρισία είναι εκπληκτική, αλλά προφανώς δεν θα αποκαλυφθεί από τα MSM.

Ωστόσο, όσοι Δυτικοί ξυπνούν σταδιακά – και σε κάποιο βαθμό κυρίως επειδή τα ίδια τα MSM που άρχισαν πρόσφατα να εκθέτουν ορισμένες από τις δυσάρεστες πτυχές του Κιέβου όπως η Διεθνής Αμνηστία, το CBS News, ο Guardian και το CNN την περασμένη εβδομάδα – θα μπορούν να διαβάσουν μέσα από τις γραμμές και να διακρίνουν τα διπλά μέτρα και τα δύο μέτρα. Άλλωστε, η τελευταία δημοσκόπηση της Gallup απέδειξε ότι κυριολεκτικά μόνο το 1% των Αμερικανών θεωρεί τη Ρωσία ως το «πιο σημαντικό πρόβλημα» της χώρας τους, κάτι που αποδεικνύει πως όλη η πλύση εγκεφάλου δεν είχε κανένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και πιθανότατα ήταν αντιπαραγωγική εκ των υστέρων. Επομένως, μόνο μια ριζοσπαστική περιθωριακή μειοψηφία Αμερικανών πιθανότατα θα υποστηρίξει την πρόταση του Zelensky.

Η συντριπτική πλειονότητα, εν τω μεταξύ, αναμένεται είτε να μη νοιάζεται καν είτε να είναι ίσως ακόμη και με πάθος εναντίον αυτής της μεροληπτικής πολιτικής. Αν και είναι πρακτικά ανίσχυροι να επηρεάσουν τους ηγέτες τους, αφού οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι δεν έχουν καμία ευθύνη έναντι των ψηφοφόρων τους μέχρι τις επόμενες εκλογές (και ακόμη και τότε ο λεγόμενο «μοναδικό κόμμα» συνήθως διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι έχουν σχεδόν μόνο μια επιλογή μεταξύ κακού και χειρότερου) εξακολουθεί να είναι σημαντικό να σημειωθεί το αυξανόμενο χάσμα μεταξύ της κυβέρνησης και των κυβερνώμενων. Αυτό ευθυγραμμίζεται με τον τακτικό άξονα της «Μεγάλης Διχοτόμησης» που σχετίζεται με τη σφοδρή τριβή μεταξύ της ελίτ και των λαϊκιστών, την οποία ο Πρόεδρος Πούτιν προέβλεψε τον Ιούνιο πως θα μπορούσε σύντομα να οδηγήσει σε αλλαγή της ελίτ στη Δύση.



Η θρασύτητα της υποκρισίας του Ζελένσκι στην καταδίκη της υποτιθέμενης ρωσικής ανάμειξης στη χώρα του, αλλά στη συνέχεια η ανοιχτή έκκληση για ανάμειξη εντός της ίδιας της Ρωσίας μέσω της απαγόρευσης των υπηκόων της από τη Δύση με σκοπό να προκληθεί μια Έγχρωμη Επανάσταση κατά του Προέδρου Πούτιν είναι μια ακόμη γέφυρα πολύ μακριά για να τη δεχτεί ο μέσος δυτικός. Ο Ουκρανός ηγέτης είναι λιγότερο δημοφιλής από ποτέ στις μέρες μας, επειδή οι φορολογούμενοι των προστάτων του αναστατώνονται με το πόσο αχάριστος είναι για τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε υποστήριξη που του παρείχαν οι κυβερνήσεις τους αφού είπε στους Αμερικανούς ότι η χώρα του πρέπει να είναι πιο σημαντική για αυτούς από τη δική τους και στη συνέχεια εξέθεσε την ελίτ ζωή του μέσω της φωτογράφισής του στη Vogue.

Συνολικά, ο Ζελένσκι φαίνεται ανίκανος να διαβάσει την κατάσταση και να συνειδητοποιήσει πως όλα όσα έκανε τον τελευταίο καιρό λειτουργούν ενάντια στα δικά του συμφέροντα στη σφαίρα της δυτικής κοινής γνώμης. Φαίνεται να πιστεύει ότι μπορεί να καμαρώνει την υπερβολική πολυτέλεια του στα πρόσωπα των φορολογουμένων τους αφού έχει λάβει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια από αυτούς, να απαιτεί η χώρα του να είναι πιο σημαντική για αυτούς από τη δική τους, και τώρα υποκριτικά λέει στις κυβερνήσεις τους να κάνουν αυτό που θέλει για να ανακατευτεί στις υποθέσεις της Ρωσίας, χωρίς να τον θεωρούν μεγαλομανή ενώ πραγματικά είναι. Οι Δυτικοί έχουν βαρεθεί μαζί του και πλέον θεωρούν αυτόν τον κυριολεκτικό κωμικό ως αστείο, αλλά ως ένα προσβλητικό αστείο που τους κοστίζει δισεκατομμύρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail