Άρθρο-καταπέλτης του Spiegel: Δρομολογήστε τη λειτουργία του Nord Stream 2

Freepen.gr -
Ο Γερμανός δημοσιογράφος Nikolaus Blom σε άρθρο του στην εφημερίδα Der Spiegel ζήτησε από τις γερμανικές αρχές να δρομολογήσουν για λειτουργία το ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, καθώς η άρνησή του δεν ωφελεί το Βερολίνο.

Ο Blom κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να ξεκινήσει το Nord Stream 2 και σημείωσε ότι η εγκατάλειψη του έργου δεν θα βοηθήσει τη χώρα να απαλλαγεί από την εξάρτηση από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

«Στόχος μας είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε ρωσικό φυσικό αέριο. Η Γερμανία δε θα πλησιάσει στην εκπλήρωσή του εάν κλείσει ένας αγωγός, αλλά ταυτόχρονα θα ζητήσουμε να παραδοθούν περισσότερα καύσιμα μέσω άλλου αγωγού. Εάν η απόρριψη του Nord Stream 2 επιτάχυνε την πλήρη παύση των εισαγωγών ρωσικών πρώτων υλών, θα είχε νόημα. Αλλά αυτό δεν είναι έτσι», τόνισε ο Blom.

Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι το άνοιγμα του αγωγού φυσικού αερίου θα μειώσει τις κοινωνικές εντάσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας και θα εξαλείψει την εξάρτηση του ενεργειακού συγκροτήματος της χώρας από έναν αγωγό.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι Γερμανοί πολιτικοί φοβούνταν τις διαδηλώσεις λόγω της απόρριψης του Nord Stream 2.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail