Αρχίζουν να τρώγονται μεταξύ τους Ουκρανία: Δήμαρχοι κατά Ζελένσκι και φαγωμάρα στην SBU

president.gov.ua
Freepen.gr - Υπάρχει διχασμός μεταξύ του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και των δημάρχων των πόλεων της χώρας στο πλαίσιο της βοήθειας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις δυτικές χώρες, αναφέρει η Washington Post.

Όπως σημείωσε ο συγγραφέας του υλικού, οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων, συμπεριλαμβανομένου του Ντνίπρο, ανησυχούν ότι η κυβέρνηση Ζελένσκι είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα σχέδια αποκέντρωσης της εξουσίας. Πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο το Κίεβο προσπαθεί να διατηρήσει τον έλεγχο της οικονομικής βοήθειας από τη Δύση και να αποδυναμώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Επιπλέον, οι δήμαρχοι έχουν εξοργιστεί με τη δημιουργία στρατιωτικών διοικήσεων, των οποίων οι εξουσίες είναι ανώτερες από τις πολιτικές αρχές και οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδότηση απευθείας από το Κίεβο.

Ο Boris Filatov, δήμαρχος της πόλης Dnepr, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πολιτική του Zelensky . Ήταν αγανακτισμένος που ο πρόεδρος είχε στερήσει την υπηκοότητα από τον επικεφαλής των δυνάμεων εδαφικής άμυνας της περιοχής Ντνεπροπετρόφσκ, Γκενάντι Κόρμπαν. Το γεγονός πως το διαβατήριο του Κόρμπαν κατασχέθηκε από την Ουκρανία και δεν επετράπη να εισέλθει στη χώρα έγινε γνωστό στις 22 Ιουλίου:

«Ελπίζω να είναι απλώς ένα τραγικό λάθος. Πραγματικά δεν θα ήθελα η κεντρική κυβέρνηση να ξεκινήσει, ας πούμε, τη δημιουργία αυτοκρατορίας» είπε ο Filatov.

Υπάρχει επίσης διχασμός μεταξύ των εργαζομένων της SBU

Νωρίτερα, εκπρόσωπος των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου είπε ότι είχε σημειωθεί διάσπαση και στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU). Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από Ουκρανούς αξιωματικούς, προέκυψε διαμάχη μεταξύ υπαλλήλων που διέφυγαν από τον ρωσικό στρατό και εκείνων που υπερασπίζονται την «καθαρότητα των τάξεων». Έτσι, όσοι διέφυγαν από τα εδάφη που ελέγχει η Ρωσία κατηγορούνται πως έχασαν μυστικά αρχεία και πέρασαν στη ρωσική πλευρά. Και η παλαιότερη γενιά εργαζομένων της SBU κατηγορείται για απρόσεκτη στάση απέναντι στα κρατικά μυστικά και αμέλεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail