Οι ουκρανικές άμυνες καταρρέουν κατά μήκος ολόκληρης της πρώτης γραμμής στο Ντονμπάς

Οι αρχές Αυγούστου σηματοδοτήθηκαν από την επανέναρξη της ρωσικής επίθεσης στις βόρειες και κεντρικές κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Στα βόρεια της περιοχής του Χάρκοβο, οι μάχες θέσης συνεχίζονται στις περιοχές Pitomnik, Veseloe και Cherkasski Tishky. Αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέλαβαν την Μπόρτσσεβα, τώρα κινούνται προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο.

Στην περιοχή Izyum, το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιβεβαίωσε συγκρούσεις στην Gusarovka. Σύμφωνα με αναφορές από την πρώτη γραμμή, ρωσικές μονάδες ενδέχεται να πάρουν τον έλεγχο του χωριού τις επόμενες ημέρες.

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας σημείωσαν νέες νίκες κοντά στην πόλη Μπαχμούτ. Η επίθεση διεξάγεται από διάφορες κατευθύνσεις. Στις 3 Αυγούστου, η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR επιβεβαίωσε τον έλεγχο των χωριών Semigorye και Travnevoe που βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της πόλης. Προχωρώντας από το Svetlodarsk, οι ρωσικές μονάδες και οι μονάδες της DPR έφτασαν στην πόλη Kodema.

Στα νοτιοανατολικά προάστια του Μπαχμούτ, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας προχωρούν από το Κλίνοβε. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στη Vaselaya Dolina ενώ το Zaitsevo παραμένει υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Στις 4 Αυγούστου, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στην πόλη Bakhmut από την ανατολική κατεύθυνση. Στην περιοχή επιχειρούν μονάδες από τον όμιλο Wagner. Η ουκρανική άμυνα κατέρρευσε κάτω από σφοδρά πυρά από ρωσικό πυροβολικό. Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν επίσης μεγάλες απώλειες μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να αντεπιτεθούν σε ρωσικές θέσεις στην πόλη Pokrovskoe που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης.

Οι μάχες συνεχίζονται στην οδό Πατρίς Λουμούμπα. Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εδραιωθεί καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις θέσεις που έφυγαν.

Οι μάχες έφτασαν στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Soledar. Μονάδες υπό την ηγεσία της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του 6ου συντάγματος Κοζάκων της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της LPR και των ομάδων επίθεσης της Wagner, διέσπασαν τις ουκρανικές άμυνες προχωρώντας από το Μπαχμούτσοε. Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις κοντά στο εργοστάσιο της Knauf. Οι βαριές μονομαχίες πυροβολικού εμποδίζουν οποιαδήποτε από τις αντιμαχόμενες πλευρές να εγκαταστήσουν στρατιωτικές θέσεις.

Οι μάχες συνεχίζονται επίσης σε Yakovlevka και Belogorovka.

Στην περιοχή του Seversk, οι μάχες συνεχίζονται στη Serebryanka, Ivano-Darievka και Verkhnekamensk.

Στην περιοχή του Σλαβιάνσκ συνεχίζονται οι μάχες θέσης κοντά στο Σιντόροβο, το Μπογκορόντιτσνι, τη Ντολίνα και το Πρίσιμπ. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρίστηκαν ότι ανέκτησαν τον έλεγχο του χωριού Μαζανόβκα, το οποίο βρισκόταν στη «γκρίζα ζώνη».

Στην περιοχή του Ντόνετσκ, μονάδες της Ρωσίας και της DPR ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Πέσκι. Η επιχείρηση εκκαθάρισης τους άφησε να προχωρήσουν προς τα δυτικά προάστια της πόλης και να έρθουν πιο κοντά στο Pervomaiskoe. Προοδευτικές μονάδες αναμένεται να αναπτύξουν την επίθεσή τους προς το Vodianoe για να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην Avdeevka από τη νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας επιβεβαίωσε την αυξανόμενη απειλή για την ομάδα του στην Avdeevka εν μέσω της ρωσικής προέλασης στα νότια της πόλης.
 
* απόδοση από southfront.org
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail