Η Ουκρανία εξοργίστηκε: Η Τουρκία άνοιξε τα στενά για ρωσικό πλοίο που μεταφέρει σύστημα S-300!

Freepen.gr - Η Ουκρανία εξέφρασε την οργή της με την Τουρκία επειδή φέρεται να επέτρεψε σε ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο να περάσει από τα Στενά του Βοσπόρου φορτωμένο με όπλα πριν από μέρες, καλώντας τον Τούρκο πρεσβευτή να υποβάλει επίσημη καταγγελία.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε ότι επετράπη η διέλευση κατά παράβαση της Σύμβασης του Μοντρέ - όπως αναφέρει η διπλωματική νότα στον πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουκρανία Yagmur Ahmet Guldere.

Σύμφωνα με ευρέως διαδεδομένες αναφορές, οι οποίες φαίνεται να προέρχονται από αναλυτές ανοιχτού κώδικα, συμπεριλαμβανομένης της ισραηλινής ιδιωτικής εταιρείας πληροφοριών ImageSat Intl., η Ρωσία έστειλε μια αντιαερική συστοιχία S-300 από τη συριακή ακτή πίσω στη Ρωσία για πιθανή χρήση στην Ουκρανία.

Το πλοίο φέρεται να μεταφέρει τη συστοιχία για το πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος S-300 (SAM) μέσω του στενού, το οποίο η Τουρκία έκλεισε στα πολεμικά πλοία από την αρχική εισβολή της Ρωσίας.

Δορυφορικές εικόνες δίπλα-δίπλα που αναρτήθηκαν στο Twitter από την ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών ImageSat Intl. έδειξαν την προηγούμενη θέση της συστοιχίας S-300 στη Συρία και την ίδια θέση χωρίς αυτήν.

Το Naval News επιβεβαίωσε το πέρασμα του πλοίου με μια χρονογραφημένη εικόνα του σκάφους στο στενό καθώς περνούσε από την Κωνσταντινούπολη. Το πλοίο ήταν ήδη στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, δεδομένου πως «εννοείται ότι ανήκει στην Oboronlogistika, που στην πραγματικότητα σημαίνει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail