Η Δυτική Ευρώπη οδεύει προς την «ενεργειακή κατάρρευση» - Ουγγαρία

pixel2013 / pixabay
Freepen.gr -
Η πολιτική της Δυτικής Ευρώπης να απορρίπτει τη ρωσική ενέργεια, ακόμη και ελλείψει κατάλληλων εναλλακτικών λύσεων, θα μπορούσε να οδηγήσει σε συστημική κατάρρευση όταν το κοινό θα μείνει χωρίς ζέστη αυτόν το χειμώνα, προειδοποίησε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjarto τη Δευτέρα.

«Όλες αυτές οι δηλώσεις… από τη Δυτική Ευρώπη για το θέμα του ενεργειακού εφοδιασμού απλά δεν λειτουργούν καθόλου με το χειμώνα να πλησιάζει», εξήγησε ο Szijjarto σε μια συνάντηση διπλωματών της χώρας του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε πως ενώ «ιδεολογικές, πολιτικές, επικοινωνιακές δηλώσεις με αποτελεσματική υποστήριξη από τα διεθνή μέσα μπορούν εύκολα να φουσκώσουν μπαλόνια που καλύπτουν τα μάτια των ανθρώπων», όλη η ιδεολογία στον κόσμο δε θα κρατήσει ζεστούς τους πολίτες της ΕΕ όταν πλησιάζει ο χειμώνας.

Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσεις σε κάποιον τον χειμώνα ότι δεν κρυώνει όταν δεν υπάρχει θέρμανση.

Επιμένοντας ότι η Ουγγαρία δεν είχε ακόμη πέσει σε αυτή την παγίδα, προειδοποίησε ότι η πίεση από άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ θα επιδεινωθεί, καθώς η τρέχουσα παγκόσμια τάξη «πλησιάζει σε μια τεράστια κατάρρευση, σχεδόν με την ταχύτητα ενός αστεροειδούς». Οι ρωσικές πηγές είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας, υποστήριξε, υπονοώντας πως χωρίς αυτές, η κοινωνική δυσαρέσκεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε συστημική κατάρρευση.

Όχι μόνο η Ουγγαρία δε θα συζητήσει για κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια, αλλά και άλλα έθνη θα την υποστηρίξουν αθόρυβα για το θέμα – ακόμα κι αν δεν το κάνουν δημόσια, είπε ο Szijjarto στους πρεσβευτές. Ενώ η Βουδαπέστη αντέκρουσε τις εκκλήσεις σε όλο το μπλοκ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο από τότε που η ιδέα άρχισε να κυκλοφορεί μεταξύ των πολιτικών της ΕΕ, άλλα κράτη που κάποτε ζήτησαν να τιμωρηθεί η Μόσχα για την Ουκρανία συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι καμία άλλη πηγή ενέργειας δεν μπορεί να αναπληρώσει την απώλεια ρωσικών προμηθειών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail