Άρχισαν οι κανονιές των κυρώσεων σε Βρετανία κι Ιρλανδία - Συγκοπές με το άνοιγμα των λογαριασμών ρεύματος

Freepen.gr - Την περασμένη εβδομάδα, σοκαρισμένοι Ευρωπαίοι - κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία - δημοσιεύουν viral φωτογραφίες από σοκαριστικά υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας εν μέσω της συνεχιζόμενης (και επιδεινούμενης) ενεργειακής κρίσης.

Αρκετές από τις αναρτήσεις προέρχονταν από ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που συντρίβονται εντελώς αυτή την στιγμή και δεν θα μπορούν να παραμείνουν λειτουργικές για πολύ περισσότερο.

Μια τέτοια ιδιοκτήτρια είναι η Geraldine Dolan [φωτο], η οποία είναι ιδιοκτήτρια του καφέ Poppyfields στο Athlone της Ιρλανδίας - και χρεώθηκε σχεδόν 10.000 ευρώ (10.021 δολάρια ΗΠΑ) για λίγο περισσότερο από δύο μήνες χρήσης ενέργειας.

Όπως αναφέρουν οι Irish Times, "Το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στο καφέ Poppyfields για 73 ημέρες από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Αυγούστου ανήλθε στα 9.024,70 €, μια αύξηση 250 τοις εκατό σε μόλις 12 μήνες. Δεν περιλαμβάνονται τα 812,22 € σε ΦΠΑ, που ανέβασε τον συνολικό της λογαριασμό στα 9.836,92 €".

«Για όνομα του Θεού πως είναι δυνατό αυτό», έγραψε στο Twitter η Ντόλαν.

Παρακάτω ακολουθούν λίγες από τις πολλές περιπτώσεις...εμφραγμάτων που δημοσίευσε ο @crabcrawler1 λόγω λογαριασμών ρεύματος κι αερίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail